Последни приготовления преди 63-тата церемония по връчването на наградите "Грами".

Тази година шоуто в Лос Анджелис ще е по-различно, защото няма да има публика. Освен водещия Тревър Ноа, ще присъстват само участниците в програмата, номинираните и техните гости.

Заради пандемията церемонията беше отложена от януари за 14 март.

Бионсе и Били Айлиш са основните претендентки за тазгодишните награди "Грами". Двете дами ще се състезават заедно с Дуа Липа и Тейлър Суифт за Песен на годината. Бионсе обаче има рекордните 9 номинации, което я прави вторият артист с най-много потенциални награди "Грами" в историята. Номинациите за Бионсе дойдоха най-вече за песента й "Black Parade", в която се отдава почит на културата и на политическата ангажираност на афроамериканците. Хитът беше пуснат това лято в разгарата на масовите протести заради системния расизъм и насилието на полицията над чернокожото население в САЩ.

Що се отнася до най-добрите нови изпълнители, с номинации са Меган дъ Стелиън, Доджа Кет, както и алтернативната изпълнителка Фийб Бриджърс. 

Въпреки очакванията за номинация за Боб Дилън, който за първи път от години издаде албум, това не се случи. Сред останалите номинирани са Тейлър Суифт, Дуа Липа, Карди Би и Били Айлиш.

Водещият на шоуто ще бъде Тревър Ноа

Снимка: AP/БТА