Строителят Георги от "Фермата" падна жестоко от върха на 3-метрова въжена стена на Арената и веднага бъде закаран в спешното, където го прегледаха и му направиха изследвания.

Лекарите обясниха, че участникът в риалитито е получил счупване на лицевата кост, фрактури на ребра и мозъчно сътресение, но, за радост, няма фрактури на черепните кости и увреждания на мозъка.

"Пациентът е получил травма, довела до счупване на лицевата кост, с мозъчно сътресение. Скенерът на глава е показал счупване на зигоматична кост - травма, която не е за пренебрегване. Допълнителните изследвания на цяло тяло показаха фрактури на ребра, които изискват покой и профилактиране на белия дроб. За радост, при него няма наличие на фрактури на черепните кости, няма и увреждания на мозъка. Болничното лечение е индивидуално, но продължава в рамките на една седмица при по-леките случаи, какъвто е този и трябва да бъде последвано от домашно лечение за около две седмици. В резултат на такива травми на пациентите се забраняват физическите упражнения и емоционалните натоварвания", обясни анестезиологът д-р Иван Колчаков от "Софиямед".

От предаването ще съобщят днес дали Георги ще остане в предаването или това ще е краят на неговото участие. Водещите Иван и Андрей уточниха, че са му предложили да използва предпазни средства като каска и наколенки по време на извънредния дуел срещу актьора Кирил, но той е отказал.

Снимка: bTV

Снимка: bTV