Бихте ли желали да посетите Карибските острови с белите пясъци, сините води и тонове сладки кученца, готови за гушкане?

Вижте снимки >>

Вашата мечта може да се превърне в реалност на остров Провиденсиал в Търкс и Кайкос в щаба на Potcake Place - благотворителна организация, спасяваща кученца от 2005-та, пишат от iWoman. На това невероятно място посетителите могат да изведат тези кученца на разходки по плажа, да им помогнат да се социализират и дори да ги вземат у дома!

Снимка: Instagram

Плажовете на Търкс и Кайкос често са класирани сред най-добрите в света заради дългите ивици земя, мек пясък, чисти води и усамотеност. Най-известният от тези плажове е плажът Grace Bay, който е дом на Potcake Place.

Potcake е специална порода кучета, която може да бъде видяна само на Бахамите. Името идва от навик, който местните имат, а именно да хранят кучетата с останки от печива от използвани съдове за готвене. Породата е смесица от лабрадор ретривър, английски фокс териер и немска овчарка. Собствениците на Potcake Placе ги описват като изключително умни, грижовни и обичливи кучета.

Основателката на Potcake Place Джейн Паркър-Роу е започнала да се грижи за бездомни кучета от породата още преди основаването на организацията. Тя се преместила от Англия на островите през 1997 и била шокирана от броя бездомни кучета, разхождащи се по улиците. Имала идея да основе благотворителна организация, която да помогне за премахването на кучетата от улиците и намирането на приемни семейства, както и да ги предлага за осиновяване.

Тези сладурчета вече са при осиновителите си

Снимка: Instagram

Организацията е ръководена от доброволци, които влагат своите сърца, време и средства в нея. Доброволци от острова стават приемни родители за кученцата и ги взимат в домовете си за по 2-3 седмици, като организацията им предоставя цялата необходима храна, ветеринарна грижа и играчки, от които животинките се нуждаят.

По време на натоварените туристически месеци се случва хората да се редят на опашка още преди приютът да отвори, за да имат шанса да разходят кученце по плажа.