Песента "Rockstar" на рапъра Да Бейби е хитът на лятото във Великобритания, изместила по продажби нови предложения от Лейди Гага и Хари Стайлс.

"Rockstar" е с 654 000 комбинирани продажби, включващи и стрийминг. Те бяха увеличени от приложението ТикТок, където започна танцово предизвикателство с хита, пише БТА, цитирайки Би Би Си.

На второ място с 566 000 продажби през лятото във Великобритания е "Savage Love" на Джейсън Деруло. Историята на песента също започва в ТикТок, където той чува инструментално изпълнение на новозеландския тийнейджър Джошуа Стайла и добавя текст към него.

"Rain On Me" на Лейди Гага и Ариана Гранде е на трето място с 515 000 продажби.

След поп дивите е Уикенд, чийто хит "Blinding Lights" продължава да се продава добре и през лятото, след като оглави британската класация по-рано през годината.

Още по-траен хит е "Watermelon Sugar" на Хари Стайлс, който е на седмо място по популярност през лятото, въпреки че дебютира в британската класация през ноември миналата година.

Данните са от официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации във Великобритания.

Хитът "Rocktar" на Да Бейби вече беше обявен за най-стриймвана песен през лятото от Спотифай, а в Ютюб най-популярна беше корейската група "Блекпинк". Нейният сингъл "How You Like That" е гледан там повече от 450 милиона пъти през юни, юли и август.