В две вечери рок музиката завладя Банско с концерти на откритата сцена на централния площад в планинския град.

Славин Славчев, рок групите "Ер голям" и "Стилърс" свириха в рамките на тазгодишното издание на "Пирински рок вечери", предава БТА. Финал на музикалното събитие, което дава заявката да се утвърди като традиционен летен фестивал в Банско, поставиха световноизвестният музикант Рони Ромеро и българската рок група "Еридан".

Стотици хора изпълниха площад "Никола Вапцаров" в рамките на двудневните концерти. Рок музиката показа, че има своето място в града, в който джаз, опера и фолклор отдавна са на почит.

Вижте снимки >>

Преди концерта в събота (30 юли) хедлайнерът на второто издание на "Пирински рок вечери" Рони Ромеро, заедно с организаторите - Община Банско и "Дани Лазер Шоу", дадоха пресконференция.

Банско е курорт на световно ниво и нашата амбиция е да работим на световно ниво със световни рок звезди, каза пред журналисти Дани Георгиева от "Дани Лазер Шоу". Тя допълни, че началото на музикалното събитие, поставено през 2021 г., е предизвикало голям интерес, а целта е всяка година да надграждат. Програмата, която предвиждат за следващото издание, обещава много изненади, посочи Дани Георгиева.

В Банско правим един богат летен културен и спортен календар и в него има място за всяко изкуство, което се потвърждава и от интереса на хората, каза на пресконференцията кметът на планинската община Иван Кадев.

В първите часове след пристигането си в Банско Рони Ромеро сподели, че е впечатлен от архитектурата и облика на града. За предстоящия концерт каза, че след години участия на големи сцени по целия свят, близкият контакт с публиката е това, което го зарежда. Няколко часа по-късно, заедно с музикантите от "Еридан", Ромеро накара стотици хора от всички възрасти да пеят и танцуват едни от най-големите хитове от световната рок музика.