Героинята Саманта Джоунс в продължението на "Сексът и градът" е изпратена да живее в Лондон и това е обяснението за отсъствието й, пише "Daily Mail".

Те припомнят, че първи са разкрили, че Саманта, в чиято роля беше Ким Катрал, не е убита, но то пък и как би могло да се случи, след като стила на филма няма нищо общо с криминалния жанр.

"Не можехме да накараме Саманта да се скита из Ню Йорк и другите жени - Шарлот и Миранда да не общуват с нея. Просто нямаше да има смисъл", казват източници, запознати със сюжета на новите серии, които ще бъдат в ефир със заглавие "И просто така" по HBO Max.

"Да я изпратим в Лос Анджелис не беше опция, тъй като го направихме в първия филм, така че Саманта да живее в Лондон наистина беше идеалният начин да я запазим жива и да обясним отсъствието й", смятат още продуцентите.

"Зрителите ще научат, че тя процъфтява в Англия, въпреки че се е скарала с Кари", издават още от екипа.

Те казват също, че в края на сезона Кари ще направи грандиозен жест, за да върне Саманта.

"Кари е тази, на която й е по-трудно без Саманта и към края на "И просто така" ще видите как Кари размахва маслиновите клонки и се опитва да възроди приятелството", казаха те.

Да се лишат от култовия образ на Саманта, вероятно не е било никак лесно на авторите на сериала, но както се говори това е станало, защото Ким Катрал и Сара Джесика Паркър се скарали и Катрал отказала да се присъедини към новите епизоди.

Актрисите създадоха незабравими героини и почитателите им ще се радват да ги видят всички отново заедно

Снимка: Getty Images

Създателите на сериала казват още:

"Имаме големи надежди, че докато започнем снимките на втория сезон, Ким ще се присъедини към шоуто и Саманта Джоунс може да се върне триумфално в Голямата ябълка. Искаме Ким обратно. Липсваше на снимачната площадка. Искаме си я за бъдещите сезони. Саманта Джоунс е една от най-обичаните героини на филма, а Ким е феноменална актриса, която я оживява перфектно. Тя трябва да се прибере, ако не заради нас, то заради феновете, които я обожават".

Сценаристите са оставили сюжета отворен за завръщането на Катрал. Вторият сезон би се случил след време заради натоварения график на Сара Джесика Паркър.