Певецът Васил Гарванлиев, който тази година ще представи Република Северна Македония в тазгодишното издание на "Евровизия", призна, че е гей. Той направи това пред британското издание Attitude, като сподели, че му е тежко да говори за това, но е взел решение да го направи публично.

В интервюто Гарванлиев казва, че в родината му е трудно да бъдеш хомосексуалист и винаги, когато се  връща там, си "слага маска". Той изтъква, че е готов да бъде гласа на ЛГБТ общността от Северна Македония и Балканите като цяло.

36-годишният изпълнител се изповядва още за трудностите, с които се е сблъсквал, когато семейството му емигрирало в САЩ в началото на 90-те години, както и след това, когато са ги екстрадирали.

Преди около два месеца избухна скандал около клипа на песента, с която Гарванлиев ще участва в музикалния фестивал. В клипа към парчето първоначално се виждаше експозиция в художествената галерия в Скопие в цветовете на българския национален флаг. След бурната реакция в Скопие, видеото беше преработено. Тогава обаче той призна, че има и българско гражданство, защото неговата баба по бащина линия е от село Игралище, община Струмяни.