Горещи танци край морето ще има с "Gipsy Kings" и "Los del Rio" - първи път у нас дуетът ще изпълни хита си "Макарена" пред българска публика. Това ще се случи в Бургас по време на фестивала SPICE Music Festival, планиран за догодина на 5, 6 и 7 август на пристанището. Билетите са на цени от 120 лв от 140 лв.

20 световни изпълнители са потвърдили участието си до момента, а една от големите изненади е, че в следващото издание на фестивала сцените ще бъдат две - Главна сцена и Диско сцена.

"В четвъртото издание на SPICE Music Festival отново залагаме на най-добрата формула, която прави този фестивал неповторим - вечни музикални хитове, качествен звук и визуални ефекти, вкусна храна, подбрани напитки и незабравими емоции с приятели на метри от морския бряг. Този път фестивалът ще протече под надслов "Музикално пътешествие" - ще слушаме музика от Азия, през Европа, та чак до бразилските ритми на самбата. Както винаги ще има и много изненади, които тепърва предстоят", обяви организаторът на събитието Николай Тодоров.

Специални гости на фестивала ще бъдат легендарните "Gipsy Kings", с които ще танцуваме на вечните парчета "Bamboleo", "Volare", "Djobi Djoba", "Baila me" и "Hotel California". Музикантите ще пристигнат с екип от над 20 души и обещават страхотно шоу край морето.

Шведският изпълнител с персийски корени Arash също ще бъде в Бургас. Специално за SPICE Music Festival е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл, по време на който ще чуем и емблематичните му хитове, превзели топ класациите в Европа и Света - "Boro Boro", "Temptation", "Broken angel", "Angels Lullaby", "Dooset Doram" и много други.

За първи път в България ще пристигнат и изпълнителите на тоталния хит на 90-те "Макарена" - Los del Rio. Световният успех на братята Антонио Ромео Монхе и Рафаел Руис идва именно с мултиплатинения летен хит, който се продава в над 4 милиона копия в САЩ.

Освен тях, за първи път в Бургас ще пристигнат и италианската изпълнителка Gala със своята група, германската евроденс сензация Cascada, ирландската поп група "Liberty X" и нидерландската певица и танцьорка Loona.

В програмата на SPICE Music Festival ще се насладим и на един от емблематичните гласове на 90-те години - бившата вокалистка на "M People" Хедър Смол. Британската соул певица постига световен успех с хитовете "Moving On Up", "One Night In Heaven" и "Search For The Hero", които ще си припомним в Бургас.

Очаква сие и DJ SASH с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години - "Ecuador", както и изпълнителите на вечните футболни хитове "Samba de Janeiro" - Bellini и "Carnaval de Paris" - Dario G.

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация Touch & Go, немската електронна група Loft, евроденс проекта "Magic Affair" и испанският изпълнител Chimo Bayo.

На Диско сцената ще се танцува ламбада, защото в програмата се включва група "Kaoma", чиято певица  след смъртта на Лоалва Браз през 2017 година, в момента е Етна Бразил, и The Weather Girls, които се предполага че ще изпълнят вечния им хит "It"s Raining Men".