Церемонията по връчването на телевизионните награди "Еми" е поредната "жертва" на коронавирусната пандемия. Ден след като бяха оповестени номинациите, от американската Академия за телевизионно изкуство и наука съобщиха, че шоуто ще се проведе онлайн, което означава, че някои знаменитости могат да се появят по пижами, съобщават световните агенции, позовавайки се на сп. "Variety".

Според изданието Джими Кимъл - водещият на онлайн церемонията на 20 септември, и продуцентите, са информирали в писмен вид номинираните, че тази година няма да има традиционно събиране в Лос Анджелис заради ограничителните мерки заради пандемията.

"Както вероятно можете да отгатнете, тази година няма да искаме от вас да дойдете в театър "Майкрософт" в Лос Анджелис на 20 септември. Шоу ще има, но ние ще дойдем при вас", се посочва в писмото.

Според "Variety" продуцентите планират да заснемат номинираните у дома или на друго място по техен избор.

"Ако се чудите какво да носите, неофициалната тема на вечерта е да облечете каквото искате. Ако желаете да бъдете официални, за нас ще е удоволствие. Но ако сте във Великобритания в три часа сутринта, вероятно ще изберете дизайнерска пижама и ще се снимате от леглото си", се посочва още в писмото.

Съобщението не разкрива подробности около онлайн формата на церемонията, която обикновено се предава на живо с публика от знаменитости, пише БТА.

С най-много номинации - 26, за тазгодишните награди "Еми", считани за телевизионния еквивалент на филмовите "Оскар"-и, е сериалът "Пазителите", следван от "Удивителната госпожа Мейзъл" с 20 и "Озарк" с 18.