Ритъм енд блус певицата и носителка на "Грами" Сиза (Sza) е за втора седмица начело на класацията на "Билборд" за албуми, съобщава сайтът на изданието, цитиран от БТА.

Изпълнителката зае челната позиция миналата седмица с първия си албум от пет години, озаглавен "SOS".

В седмицата преди 22 декември в САЩ от него са продадени 180 000 еквивалентни единици, което е с 43 на сто по-малко в сравнение с първата седмица на пазара.

Сиза, истинското име на която е Солана Имани Роу (Solána Imani Rowe), издаде дебютния си албум Ctrl ("Сontrol") през 2017 г.

На втора позиция в класацията Билборд 200 отново е певицата Тейлър Суифт със 155 000 продадени еквивалентни единици от албума "Midnights" (12% ръст спрямо предишната седмица).

Албумът "Indigo" на южнокорейския рапър Ким Нам-джун, известен с псевдонима Ар Ем, влиза отново в Билборд 200, този път на трето място с 83 000 продадени еквивалентни единици след рилийза и на компактдиск на 16 декември т. г. Това е първото му попадане в Топ 10 като солов изпълнител (седемчленната група Би Ти Ес, от която той е част, досега има седем влизания в десетката, като шест от тях са стигали до №1).

Рапърът и продуцент Метро Бумин слиза една позиция надолу до четвъртото място с "Heroes & Villains" при продажби от 76 000 еквивалентни единици.

Певецът Майкъл Бубле заема петата позиция с албума "Christmas".