След повече от 20 години раздяла легендарните Дони и Момчил пяха на една сцена в Бургас в рамките на "SPICE Music Festival". Изявата им бе съвместна с останалите музиканти от "Фондацията". Заедно с популярното в миналото дуо пред публиката излязоха Кирил Маричков, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански. Те изнесоха невероятен концерт пред стотици фенове на поп-рок музиката.

Часове преди началото на събитието меломаните бяха окупирали Зоната за обществен достъп в пристанището в града в очакване на своите любимци. Уникалното представление бе гарантирано от най-доброто от "Щурците", "ФСБ", "Дони и Момчил". Публиката изригна с аплодисменти при появата на двамата изпълнители и пя заедно с тях и "Фондацията" златните парчета "Уморени крила", "Малкият принц", "Дива роза", "Шапка на цветни петна", "Червило" и др.

"Откакто създадохме групата, за нас е била важна една единствена дума, и тази дума се нарича приемственост. Когато бяхме ученици се учихме от две български големи групи - това бяха "Щурците" и "ФСБ". За това сега за нас това е чудо, защото можем да сме на една сцена с нашите идоли", каза Дони.

Последваха парчета на "ФСБ", а след това и песните "Мания" и "Две следи" на група "Щурците", предава БТА. Концертът продължи близо час и половина.

Снимка: БТА