Сатиричният телевизионен сериал "Слуга на народа", в който героят на Володимир Зеленски неочаквано става президент на Украйна, ще бъде излъчен отново в САЩ на платформата "Netflix", съобщи АФП, като цитира съобщение от компанията.

Повторението на сериала "Слуга на народа" съвпада със световната подкрепа за бившия комик, който сега ръководи защитата на страната си от руската инвазия. "Пожелахте го и той се завръща", съобщиха в Туитър от "Netflix".

Във вторник Зеленски бе аплодиран на крака при видео обръщението си към членовете на Конгреса на САЩ. В сериала от 2015 г., Зеленски, който днес е на 44 години, играе учител, който изненадващо става президент на Украйна, след светкавичната популярност на видеозапис, на който се оплаква от корупция.

Сериалът се превърна в голям хит в Украйна и даде начало на политическата кариера на Зеленски. Той бе избран за президент през 2019 г. с бюлетината на партия с името на телевизионната поредица и получи подкрепата на над 70 на сто от гласувалите.

Френско-германският телевизионен канал "Арте" излъчва онлайн "Слуга на народа" от ноември при голям интерес. Откакто в Украйна се води война, правата за излъчване на сериала бяха придобити от доста телевизионни канали по света, като "Channel 4" във Великобритания, "АНТ 1" в Гърция и "ПРО ТиВи" в Румъния. "Netflix" излъчва за пръв път сериала от 2017 г. до 2021 г.