Британските музиканти Брайън Мей и Роджър Тейлър разкриха, че смятана досега за изгубена песен на "Куин" в изпълнение на Фреди Меркюри ще бъде пусната през септември, съобщи ДПА. Мей, който е на 74 г. и Тейлър, на 72 г. заедно с Меркюри основават британската рок група "Куин" през 1970 г.

Барабанистът на "Куин" Роджър Тейлър каза пред Рейдио 2, че "открихме малък скъпоценен камък от Фреди, за който сякаш бяхме забравили". Той добави, че "всъщност това е същинско откритие. То е от работата по "Miracle" (1989 г.) и смятам, че ще излезе през септември".

Меркюри почина от усложнения, свързани със СПИН, през 1991 г., когато бе на 45 години.

Описвайки как е намерена смятаната за загубена песен, Мей каза, че тя "сякаш се криеше пред погледа на всички. Обръщахме поглед към нея многократно и си казвахме: "О, не, не можем да спасим това. Но всъщност се върнахме отново към нея и чудесният ни инженерен екип каза - добре, можем да направим това и това. Нещо като да се съшият парчета. Но е красива", каза той.

Мей и Тейлър участваха в концерта, който бе част от тържествата за платинения юбилей на кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворец в неделя. С Адам Ламбърт като солист "Куин" изпълни някои от най-големите хитове на групата като "We Will Rock You" и "Don't Stop Me Now." "Куин" с Ламбърт, който е на 40 г, са на европейско турне.