Музикантът Сам Смит беше осмиван и сравнен с прегоряло до черно печено пиле заради странния черен латексов костюм, който изпълнителят на "Unholy" носеше на наградите "Брит" в Лондон.

Причудливият гащеризон, дело на индийския дизайнер Хари (Harri), имаше надуваеми ръце и крака, които бързо се превърнаха в най-нашумялата визия на вечерта, надделявайки над черния кадифен костюм на Хари Стайлс с огромно цвете от сатенена органза около врата му.

Визията на Смит, която включваше и черни ботуши на токчета с платформа, имаше своите почитатели, но също така вдъхнови някои от тях да се пошегуват в социалните мрежи, оприличавайки вида му на НЛО или на "гащите против напикаване" от популярен скеч на комика Били Конъли. Други се чудеха дали това не е почит към една от най-запомнящите се визии на Дейвид Боуи - блестящия гащеризон с панделка и балони, проектиран от Кансай Ямамото, който Боуи носи през 1973 г.

Дизайнерът на тоалета на Смит - Хари, заяви, че целта на визията е била да се отпразнува естествената форма и "красотата на това да бъдеш себе си".

По време на шоуто на наградите "Брит"

Снимка: БТА

"Напоследък след "Unholy" Сам събираше много хейт коментари относно "техния" образ на тялото", каза Хари и добави: "Исках да създам образ, в който хората никога не са виждали Сам".

Миналата седмица Смит, който използва за себе си полово неутралните местоимения "те/тях", похвали стилиста Бен Риърдън в Инстаграм, като написа, че той стои зад голяма част от това, което "те" са носили през последните няколко години във видеоклиповете и на червените килими.

"Бен, твоят талант и твоята визия са безпрецедентни в живота ми", написа Смит и добави: "Ти ме научи на толкова много и ме въведе отново в изкуството и творчеството по начин, който никога не съм мислил, че е възможен. Благодаря ти, че ми помогна да бъда смел и да се забавлявам едновременно. Обичам те и за мен е чест да работя с теб всеки ден".