Американската Академия за телевизионно изкуство и наука потвърди, че статуетката за наградите "Еми" ще получи нов облик по случай 75-годишнината на отличията, съобщи "Варайъти".

В основата на статуетката, която изобразява женска фигура с крила, държаща сфера, наподобяваща земно кълбо, ще бъде гравирано числото 75. От телевизионната академия отбелязват, че са почерпили вдъхновение за промяната от Халеевата комета, която се появява на всеки 75 години.

"Опитахме се да намерим начин да почетем историческия характер на годишнината. Наградата "Еми" отбелязва върхови постижения вече три четвърти век", каза президентът на Академията за телевизионно изкуство и наука" Мори Макинтайър.

Снимка: Getty Images

Творческият директор на телевизионната академия Скот Бъфорд разкри, че се е опасявал да прави каквито и да било промени в покрития с 24-каратово злато трофей за водещите телевизионни награди.

"Когато ръководството на академията за първи път ме помоли да проуча възможността за промяна на статуетката, първата ми реакция беше: "Сигурни ли сте?" Това е все едно да префасонираш Статуята на свободата или статуята на Давид", казва Бъфорд. Все пак той е готов за начинанието и разказва колко изморителен за екипа е бил процесът - срещи, илюстрации, разисквания, размишления, фалстартове, отнел 48 седмици.

Церемонията за 75-ите годишни награди "Еми" е планирана за 18 септември, но има предположения, че тя може да бъде отложена заради стачката на сценаристите.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО