Студиата "Аби роуд" в Лондон" отново работят, след като за първи път от 90 години бяха затворени заради ограничителните мерки срещу Covid-19.

"Не сме спирали работа дори заради световна война, затова наистина се вълнуваме, че се връщаме" - каза управляващият директор Изабел Гарви.

Първата социално дистанцирана звукозаписна сесия беше с американската джаз певица Мелъди Гардоу, пише БТА, цитирайки Ройтерс. Тя се включи от Париж, а продуцентът ѝ Лари Клайн от Лос Анджелис. Двамата се виждаха на големи екрани, от които общуваха с Кралския филхармоничен оркестър.

Студиата са извести със записите на Beatles, Лейди Гага, Едуард Елгар.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Музикалната индустрия е сред най-тежко засегнатата от ограничителните мерки заради коронавируса, въведени във Великобритания на 23 март. Половината от служителите в "Аби роуд" не са могли да работят от домовете си. Много от тях не могат да ползват и помощи, защото работата им не е редовна.

"Мисля, че музиката помагаше на хората през последните 10, 11 седмици - каза Гарви. - Така че да се върнат изпълнителите отново да записват, да правят музика, вероятно свързана с преживяното, наистина е приятно. Мисля, че тя ни е необходима".