Световните рок звезди Måneskin представят дългоочакваната визуализация към последния си сингъл "SUPERMODEL". Издаването на видеоклипа идва малко след като групата бива наградена с втори платинен сертификат за хитовото си парче "Beggin".

Заснета в Лондон и режисирана от Bedroom projects (The 1975) и Бен Чапъл (Arctic Monkeys, Nine Inch Nails), кинематографичната визуализация представя бандата в стил Gucci. Комбинирайки класически елементи от творчеството на Тарантино и Хичкок, те перфектно улавят пламенното настроение на песента, докато в клипа се развива поредица от катастрофални събития.

"В клипа искахме да отдадем почит на любимите си филми от 90-те години. В песента се опитахме се да уловим историята на енигматичния герой и искахме видеото да отразява това визуално. След като ни хрумна идеята, работихме заедно с режисьорите, за да пресъздадем кадри от най-значимите за нас филми. Толкова се забавлявахме да го снимаме в Лондон, играейки забавни сцени", коментира групата.

"Клипът на Måneskin е проект, вдъхновен от препратките към смесицата от филми от 90-те, като Run Lola Run, Reservoir Dogs, както и Hitchcock, и малко от Холивуд през 1950-те", споделят Bedroom projects.

"Това видео се появи на бял свят след седмица престой около басейна в Ел Ей, докато преглеждахме списания Vogue от 90-те и говорехме за любимите си филми от този период. Опитахме се да вмъкнем възможно най-голям брой малки препратки във визуализацията", добавя Бен Чапъл.

По-рано този месец с изненадващо изпълнение на конкурса Евровизия групата пусна актуалния си сингъл "SUPERMODEL", продуциран с Max Martin и неговия екип. Калифорнийският рок химн се базира на персонажи, които те са срещнали по време на престоя си в Ел Ей.

Смесвайки класическия с модерния звук, Måneskin връщат рокендрола на върха на международните класации. Victoria (бас китара), Damiano (вокал), Thomas (китара) и Ethan (барабани) започват кариерата си по улиците на Рим през 2015 г. и само за няколко години успяват да се превърнат в едни от най-популярните рок изпълнители на своето поколение. В момента групата има над 5 милиарда стрийма във всички дигитални платформи. С чисто новия видеоклип към хитовия си сингъл "SUPERMODEL", те продължават да се утвърждават като една от най-вълнуващите формации в днешно време.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс