Доналд Тръмп бомбардира с критики Меган Маркъл - признавайки, че "не е й фен". Той я обвини, че "не уважава" и "наранява" кралицата и "ужасно" манипулира принц Хари до степен, че това разруши връзката му с неговото семейство.

В интервю, което ще бъде излъчено по GB News в 19 часа тази вечер, бившият президент на САЩ твърди, че действията на херцога и херцогинята на Съсекс през последните години са причинили болка на Елизабет Втора.

Според Тръмп Меган използвала принц Хари. "Не съм й фен. Не бях от първия ден. Мисля, че Хари е използван ужасно и мисля, че някой ден той ще съжалява. Мисля, че това развали отношенията му със семейството му и наранява кралицата. Освен това смятам, че Меган е била много неуважителна към кралицата, която е толкова страхотна жена, толкова страхотен човек, историческа личност. Мисля, че тя е много неуважителна и към кралското семейство".

Тръмп гостува на Елизабет Втора през 2019 година

Снимка: Getty Images

Той също така каза, че Меган е била "много неподходяща", когато го попитаха какво мисли за това, че използвала кралската си титла, за да се намесва в политиката на САЩ, като написа писмо до Конгреса за майчинството, настоявайки а бъде добре платено.

"Тя се опитва да прави неща, които според мен са много неподходящи" смята Тръмп. Той отбеляза привързаността си към кралицата, твърдейки, че е възпитан да уважава кралското семейство, защото майка му е от Шотландия.

Миналата година той отново каза, че "не е почитател" на Меган и пожела на Хари "късмет", добавяйки, че ще му е необходим.