Участничка в Hell's Kitchen: Наполеон е известен с бутер тестото (видео)
21-годишната Марина Даскалова от Велико Търново се затрудни да отговори на въпроса на шеф Виктор Ангелов с какво е прочут Бонапарт
Участниците в новия седми сезон на шоуто за готвачи професионалисти "Hell's Kitchen България", който стартира тази вечер, успяха още при първата си поява на екрана да предизвикат възхищение у зрителите с кулинарните си умения. Но една от тях - 21-годишната Марина Даскалова от Велико Търново - стана причина и за доста разнопосочни емоции в социалните мрежи - от смях през искрено недоумение до гняв. И то заради (не)придобитите знания в гимназиалния етап от образованието.
Още по темата
Търновката представи като първо свое ястие пред шеф Виктор Ангелов вариация на известното филе "Уелингтън", но вместо свинско или телешко месо, тя бе използвала риба. След като опита приготвеното, шеф Ангелов реши да препита кандидатката за голямата награда от 100 000 лева за произхода на рецептата.
И когато стана ясно, че херцогът на Уелингтън е човекът, победил в битката при Ватерло не друг, а самия Наполеон Бонапарт - изпитът по история се пренесе върху фигурата на първия френски император.
Въпросът - "С какво е известен Наполеон?" - обаче се оказа непосилна летва за младата готвачка. След известно забавяне 21-годишната Марина отговори: "С тестото. Бутер тестото".
Уточняващото питане на Виктор Ангелов, който се опита да подскаже, изтъквайки ръста на Бонапарт, доведе само до нов бисер от търновката: "Понеже е нисък, не може да се сражава, и затова е готвил".
Така търновката веднага се нареди до участничките от предходни сезони Цвети от Враца и Симона от родопското село Любча, чиито знания извън кухнята често предизвикваха горчиви усмивки у аудиторията.