Компания "Warner Brothers" оповести, че отлага излизането на екран на филмите "Дюн" и "Батман" - поредна спънка за развлекателната индустрия, засегната от ограничителните мерки заради коронавирусната пандемия, довели до затварянето на киносалони по целия свят, съобщават Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Римейкът на култовия научнофантастичен филм "Дюн", режисиран от канадеца Дени Вилньов и с участието на Тимъти Шаламе, Оскар Айзък и Джош Бролин, ще тръгне по кината през октомври 2021 г., вместо през декември тази година.

Филмът "Батман" с Робърт Патинсън в главната роля, който трябваше да излезе на екран през октомври 2021 г., ще тръгне по кината през пролетта на 2022 г. По-рано снимачният процес беше спрян за две седмици, след като стана ясно, че член на екипа, за когото масово се твърдеше, че е самият Патинсън, даде положителна проба за новия коронавирус. От "Уорнър брадърс" нито потвърдиха, нито отрекоха съобщенията за диагнозата на актьора.

Преди броени дни беше отложено излизането на друга дългоочаквана продукция. Компаниите "Metro-Goldwyn-Mayer" и "Comcast Pictures" съобщиха, че "Смъртта може да почака" - 25-ият филм от поредицата за приключенията на Джеймс Бонд, ще тръгне по кината през април 2021 г., вместо през ноември тази година, припомнят агенциите.