Тази вечер в първото българско кулинарно състезание ще видим ястията на Христо Василев и Даниел Стоянов.

Христо Василев кандидатства в "Ястие на годината" с лазаня с мус от скариди и още доста други интересни съставки. Христо работи като търговски представител на кафе продукти. Много обича да пие кафе, да чете книги, да слуша тежък рок и... да ремонтира водопроводи. Но най-голямата му страст е кулинарията. Случвало му се е да става през нощта, за да приготви някоя нова рецепта. Обича да слага нетрадиционни подправки в традиционни български ястия и да приготвя "забранени" комбинации от продукти. Според него, всяко ястие трябва да бъде приготвено с любов, за да е наистина вкусно.

Даниел Стоянов кандидатства в "Ястие на годината" с пилешки балотин с дюксел от гъби и още куп зеленчуци. Даниел е завършил специалност "Двигатели с вътрешно горене", но открива страстта си към кулинарията и вече от 8 години е готвач. Казва, че той готви за семейството си и обичат традиционни български ястия. Работил е в различни заведения и ресторанти. В момента е готвач в кухнята на фабрика, където изготвя менюта и приготвя храна за служителите и за шефовете си. Обича да импровизира в кухнята и да им предлага разнообразни ястия.

Христо и Даниел са част от одобрените кандидати, които се впускат в надпреварата. "Ястие на Годината" е първият български кулинарен формат и е за авторска интерпретация на рецепта. Състезанието е за любители кулинари и професионални готвачи, които имат свое предложение, достойно за приза "Ястие на годината". Така че зрителите ще видят в предаването хора с най-различни професии, на различна възраст и от различни малки и големи български градове. А общото между тях е, че обожават да готвят. Избраните се борят в 5 различни категории, но само един от тях ще грабне големия приз на финала.

Повече подробности за ястията на Христо и Даниел, както и за самите тях, ще разберете тази вечер в 21:00 по Soul&PepperTV. Едно от двете предложения за големия приз ще продължи напред, а другото ще отпадне. Какво ще реши журито?

Ако и вие обичате да готвите, запишете се за кастинг в "Ястие на годината" ТУК.