След втория уикенд от отварянето на 2/3 от киносалоните у нас най-гледаният филм е "Жената чудо 1984", сочат обобщените данни от кината.

Историята за принцесата на амазонките Диана, която връща действието през 80-те години на миналия век е вече втора седмица на екраните и е гледана от общо 4 770 зрители и има 55 382 лева приходи.

На втора позиция е първата премиера от миналия петък - хорърът "Бягай". Разказът за дете в инвалидна количка, което започва да подозира майка си в укриването на тайни от нея е гледан от 1 805 зрители и има 18 366 лева приходи.

Трето място е за втората премиера от петък - комедията "Свръхинтелект". Препятствията пред младата Каръл, която започва да чува телевизора, телефона и микровълновата, които ѝ говорят, са гледани от 1 729 зрители и отчитат 17 745 лева приходи от билетите им.

Четвърто място е за екшън-комедията "Убийство за "Оскар", предава БТА. Макар и излязъл малко преди второто затваряне на киносалоните филмът за това как опитите за убийство на главния актьор в заснемащ се филм, го превръщат в хит, са гледани вече от 5 519 зрители и отчитат 52 768 лева приходи.

На пета позиция е анимацията "Тролчета: Турнето". Пътуването на Попи и Клон сред шестте различни тролски племена и откриването на различните им стилове музика са видени вече от 17 181 зрители и имат 150 170 лева приходи за десетте седмици на екраните.

Шесто място в топ 10 заема европейската криминална драма "Кръстницата". Филмът за преводачка в полицията, която заради работата и знанията от там успява да организира перфектната мрежа за разпространение на наркотици е втора седмица на екраните и е гледан от 3 565 зрители и има 35 311 лева приходи.

На седмо място е анимацията "Лео Да Винчи: Мисия Мона Лиза". Италианският разказ за младият художник и неговите приятели, които се опитват да открият пиратско съкровище, за да спасят младата Мона Лиза от нежелан брак е на екраните от края на октомври миналата година и вече е гледан от 8 380 зрители и има 70 812 лева приходи.

Осмо място е за екшънът "Честен крадец" с Лийъм Нийсън в главната роля. Опитите на банков обирджия, който след редица успешни удари, решава да се предаде и да започне нормален живот, но се сблъсква с корумпирани ФБР-агенти са на екраните у нас от началото на октомври и вече имат 28 396 зрители и 279 823 лева приходи.

На девето място сред най-гледаните филми у нас е "Откачалка". Тийнейджърският хорър за сериен убиец, който разменя духа си с този в тялото на млада колежанка е на екран от средата на ноември миналата година и е гледан от 5 873 зрители и има 52 737 лева приходи.

Десето място е за българския "Пепел върху слънцето", който излезе на екран в края на октомври миналата година. Разследването на млада журналистка след смъртен случай в болница е гледано от 4 754 зрители и има 41 035 лева приходи.

Миналият уикенд в кината са влезли общо 8 237 зрители, а миналата година по същото време в киносалоните са били 71 044 души.