Скуката унищожава мотивацията, пречи на производителността, дори кара хората да си мечтаят да имаха повече работа. Тя е е сред най-честите потискани чувства в офиса. Държи второто място, като отстъпва единствено на гнева, каза Санди Ман от
университета на централен Ланкашир.

Новият стрес - скуката се дължи до голяма степен на все по-голямата бумащина, изисквана от съвремените разпоредби. Досадни са и заседанията, автоматизираните процеси са монотонни, все повече хора работят на нощни смени, а тогава няма с кого да си говорят.

Освен това хората вече по-малко се примиряват с досадата от предишното поколение, защото искат всеки аспект от живота им да е пълноценен. Затова и по-често се случва някой да напусне по-добре платена работата, за да започне по-интересна.

Скуката не се признава като сериозен проблем на работното място само
поради недостатъчна осведоменост, убедена е Санди Ман.

Според друго изследване, най-скучните професии в света са секретарската, работата в производството и длъжността продавач. В челната десетка влизат също маркетингът, информационните технологии, изследванията, правото, инженерните науки, банковото дело.

Хората, които често скучаят, е по-вероятно да изпитат гняв, да шофират рисковано, да проявят агресия или враждебност, да са нечестни, установиха преди време американски психолози.