Мъжете, за разлика от тях, се наслаждават повече на свободното време, макар и повечето да се пенсионират с неохота. Изобилието на свободно време им позволява да се посветят на нови хобита.

Анкетата, поръчана от строителна компания, показа голяма разлика в отношението на жените и мъжете към живота в пенсия, съобщи БТА.

Общо дамите признават, че повече са искали да спрат работа от съпрузите си, но в крайна сметка им липсва служебната атмосфера. 80 процента от жените, които са работели, казаха, че са загубили чувството си за "цел". Това въобще не вълнува мъжете. Въпреки че имат повече време за роднините и приятелите си, 60 процента от двата пола мислят, че социалният им живот е намалял след пенсионирането.

Почти две трети от жените признават, че им липсват бърборенето и клюките с колежките.

Жените повече се безпокоят за пари, след като се пенсионират. Почти половината анкетирани мъже се наслаждават на "всяка минута" от живота след пенсионирането, в сравнение с 40 процента от жените. Любимите занимания на мъжете пенсионери са туризмът, пътешествията и майсторенето. Жените предимно готвят, градинарстват и четат. Когато скучаят, те повече мислят и за болестите си.