Ето няколко маски за лице, препоръчани от модния сайт ViewSofia:

Маска за лице от папая и овесени ядки
За приготвянето на тази чудодейна маска са необходими две парчета папая, настъргани на ситно. Към полученото пюре се добавят 5 супени лъжици овесени ядки, 1 супена лъжица лимонов сок и 2 белтъка. Всички съставки се смесват добре и се нанасят върху лицето за 15 минути, след което маската се сваля с топла вода.

Освежаваща маска
Тази маска прави кожата свежа и отпочинала. За да се приготви, към пюре от папая се добавят 2 супени лъжици кисело мляко или кефир. Тази смес може да се държи върху лицето до 30 мин., след което се измива.

Маска от ананас и папая
Тази маска се прави в съотношение 1 към 1 и се добавя 1 супена лъжица мед. Нанася се на лицето и шията. След 20 мин. се измива с топла вода.
По-мързеливите може да си приготвят маската само от една папая и да я свалят след 10 минути. След нея лицето също ще придобие свеж и здрав вид.

Подхранваща маска
2 супени лъжици от сочния плод манго се смесват с 1 чаена лъжица мед, 1 супена лъжица зехтин, всичко добре се разбърква и се нанася върху лицето за 15 минути. След това се измива.

Подмладяваща маска
От половин манго се приготвя пюре. След това се добавя 1 супена лъжица кисело мляко и 1 супена лъжица зехтин. Маската престоява върху лицето в продължение на 15 минути и се измива със студена вода.

За сух тип кожа
Един плод манго се настъргва и смесва с 1 супена лъжица краве масло, добавя се 1 яйчен жълтък и 1 чаена лъжичка масло от кайсиеви ядки. Маската престоява върху лицето за 15 минути. Измива се първо с топла вода, после със студена.

За мазна кожа
Половин манго се пасира много фино, добавя се 1 чаена лъжичка течен мед. След това се разбива един яйчен белтък и се прибавя към сместа. Маската престоява на лицето 30 мин., след което се измива с топла вода.