Целулитът не е козметичен проблем. Съответно няма смисъл да разчитаме на козметика, за да се справим. Той представлява натрупване на мазнини, вода и токсини в подкожната тъкан, докато кремовете действат на повърхността и могат единствено да подобрят вида на кожата като й придадат еластичност, но не и да я изгладят съществено.

Първото, което може да направите, е да пиете много вода. Целулитът е натрупана течност и мазнина в тялото, която има нужда да се раздвижи. Намалете количеството преработени храни в менюто си. Основните хранения трябва да съдържат зеленчуци, богати на фибри и витамини.

Алкохолът също допринася за затлачването на вредни вещества в тялото. Консумирайте умерено и рядко, за да не пречите на тялото да се чисти от токсините.

Намалете захарта до минимум! По-добре задоволете апетита си за сладко със свежи сезонни плодове.

Масажирайте тялото си със суха четка преди баня. За целта се правят кръгови движения в посока от стъпалата към сърцето. Така ще стимулирате кръвообращението и ще изхвърлите излишната вода. Друг естествен антицелулитен масаж са плуването и водната гимнастика.

Най-важното е да се откажете от заседналия начин на живот. Редовните упражнения и дългите разходки също имат положителен ефект върху целулита.