За да се спасим, често прибягваме до лекарствата, но има и друг вариант. Можем да си помогнем и със съвсем тривиални съставки, които се намират във всеки дом.

Представяме ви 6 трика с помощта на които главоболието ще остане на заден план.

Канела


Подправката е истинско чудо. Разбъркайте една чаена лъжичка канала с една чаена лъжичка вода и нанесете сместа на челото.

Картоф

Картофите помагат не само при сенки около очите, а могат да повлияят и главоболието. Нарежете суров картоф на шайби, сложете ги на челото и разтъркайте нежно върху кожата.

Кафе

Кофеинът може да облекчи главоболието. Черната напитка стимулира кръвообращението и може да ви освободи от натрапчивото пулсиране. Но все пак внимавайте с количествата.

Лимон

За допълнителен ефект може да добавите сока на половин лимон в кафето. Това със сигурност помага двойно срещу главоболието.

Ванилия


И ванилията е чудодейна при неприятните болки в главата. Тя облекчава болката и успокоява. Разтворете една лъжица ванилов екстракт в чаша вода и я изпийте.

Джинджифил

Със силния си аромат той помага не само при настинки. Отрежете една шайба с дебелина около 2 см и я сдъвчете. Би трябвало болката да изчезне.