Повечето хора са опитвали различни начини за отслабване. Независимо, че се храним правилно и да ходим на фитнес, преодоляването на наднорменото тегло е трудно. Всичко е свързано с биоритмите и производство на хормони.

Наскоро диетолозите заключиха, че битката за намаляването на теглото е необходимо да се води не само през деня, когато сме активни, но и по време на сън. Американските учени вече доказаха и показаха, че отслабването в съня е наистина реално, пишат от Е-здравей.

Лесен начин да отслабваме по време на сън

Не е тайна, че непълноценната почивка, стресът и вечната умора имат отрицателен ефект върху работата на организма. При жените това често е съпътствано от нарушения в производството на хормони. Това е основната причина за наднорменото тегло. Освен фактът, че трябва да се храните правилно и да имате физическо натоварване, е важно да следвате режим. Сънят е вашият главен асистент.

Сънят засяга производството на хормони, използването на мазнини и метаболизма. Но тук е важно да разберете, че ако спите 12 часа на ден, това не означава, че ще отслабнете. Сънят трябва да съответства на вътрешния ви ритъм. Режимът е много важен. Затова нека помислим за правилата, които трябва да се спазват, за да отслабваме по време на нощната почивка.

Заспиване преди полунощ

Ако си лягаме много късно, тогава всички процеси в тялото са нарушени. Отиването в леглото вечер трябва да се прави, когато почувстваме, че започваме да заспиваме. Това е желанието на нашето тяло. Но често се разсейваме с гледане на телевизия, социални мрежи и интернет... В резултат на това сънят няма да има положителен ефект.

Идеалният час за лягане е до 23:00. Неслучайно във всички приказки в полунощ принцесите стават страшни. Това е фазата на съня, когато започва активното производство на хормони, което нормализира метаболизма, а тялото черпи енергия за работа от резервите. Така не се натрупват излишни килограми.

Не бива да лягаме гладни

Това е ново. Но не означава, че когато лягаме, трябва да ядем чиния с пържени картофи. Един час преди сън можем да хапнем нещо, което има благотворен ефект върху метаболизма. И това е протеинова храна: нискомаслено кисело мляко, извара, пиле, ядки, сирене, яйца. Но количеството не трябва да бъде повече от 100 g.

Физически упражнения преди сън

Релаксиращите упражнения преди лягане са особено подходящи. Няма ограничения. Може да бъдат плуване, йога, бягане, ходене, тренировка в зала, танци. Най-общо това трябва да бъде нещо, което ще облекчи напрежението след стресиращ ден. Физическото натоварване предизвиква нервната система да почива. Упражнения 30 минути преди лягане правят чудеса.

Разбира се, продължителността на съня е важна. Опитайте се да спите най-малко 6 часа и в идеалния случай 8.