Неочаквано започвате да качвате килограми, въпреки че не сте променили почти нищо в начина си на живот. Има няколко очевидни причини, които обаче в определена ситуация може да ви убегнат.

Приемате лекарства

Един от страничните ефекти на някои медикаменти за съжаление е качването на килограми. Ако забележите, че реагирате отрицателно на някое лекарство, най-добре е да говорите с лекуващия си лекар. Често има и други алтернативи, които повлияят положително тялото, без да наддавате.

Имате проблеми с храносмилането

В идеалния случай, според лекарите, човек трябва да ходи най-малко веднъж дневно по голяма нужда. Ако при вас това не се случва редовно, може да се отрази и на килограмите ви. Дехидратация, липса на баластни вещества или други дефицити могат да бъдат причина за проблеми с храносмилането. Ако установите, че имате подобни оплаквания е добре да се консултирате с лекар.

На тялото ви му липсва нещо

Дефицит на магнезий, желязо или витамин D могат да отслабят имунната ви система, енергичността ви намалява и обмяната на веществата се променя. За да разберете от какви липси страда тялото ви, можете да направите изследвания.

Имате физически оплаквания

Ако изпитвате някакви болки, например в коляното или тазобедрените стави, могат да станат причина за качване на килограми. Съвсем естествено това ограничава движението. Започвате да го избягвате, защото ви причинява дискомфорт. Ако страдате от някакви болки, трябва да отидете на лекар, за да се установи първопричината.