Обикновено нежеланото окосмяване по лицето на дамите е предизвикано от високите нива на тестостерон, произвеждан в телата им. Тези нива не са задължително вредни за организма на жените, но никоя дама не желае да вижда нежелани косми по лицето си в областта над горната устна или на брадата. И макар че в наши дни съществуват множество начини за премахването на тези косми - кола маска, лазерно премахване и т. н., съществуват и лесни рецепти за борба с лицевото окосмяване, които могат да бъдат приложени и в дома. Нещо много важно: те са напълно безболезнени.

Овесени ядки с мед и лимон

Съставки:

1 с.л. овесени ядки

2 с.л. мед

2 с.л. лимонов сок

Овесените ядки са признати за борба с раздразненията по кожата. Когато се смесят с мед и лимон, помагат и за премахването на нежелано окосмяване. След като смесите съставките и направите паста от тях, втрийте част от нея в окосмената част по лицето и оставете да постои така 15 минути. След около месец ще видите и резултатите.

Захар, вода и лимонов сок

Съставки:

1 чаша захар

1/4 чаша лимонов сок

1/4 чаша вода

Сварете съставките в подходящ съд. Разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно. Оставете сместа да изстине, след което нанесете захарната паста в окосмената лицева част и с рязко движение отстранете космите от корена им. Можете да повтаряте процедурата на всеки 4 до 6 седмици.

Яйце, захар и царевично брашно

Съставки:

1 яйце

1 с. л. захар

1/2 с.л. царевично брашно

Ако смесите тези продукти в купа, ще получите отлична пилинг маска за премахване на косми от лицето. Тук много важна роля играе белтъкът на яйцето, тъй като той образува тънък слой върху кожата, който помага за премахване на космите, а освен това подобрява тона на кожата.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Портокал и лимон

Съставки

Суха кора от портокал

Суха кора от лимон

Когато направите гъста каша от тези плодове, можете да изсветлите космите си и да ексфолирате кожата на лицето си. Портокаловата кора помага за хидратирането на кожата, като дори се справя добре срещу акне и белези. А лимоновата кора ще изсветли останалите косъмчета по лицето.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ментов чай

Съставки

чаша вода

1 лъжица сушена мента

4-5 свежи ментови листа

Ментовият чай има редица благоприятни свойства за организма. Освен че успокоява, той е признат като ефикасно средство за борба с нежеланото окосмяване. Когато го пиете по два пъти на ден, ще регулирате хормоните в тялото си и ще се отървете лесно от лицевото окосмяване.