Времето прекарано вкъщи може да ни направи толкова големи, че да не можем да се събираме и на снимките. А може и да ни помогне да влезем във форма, особено когато имаме цел, време и подходящата нагласа. Всъщност времето не прави нищо с нас, важното е какво правим ние с него. И най-хубаво е, когато го използваме по най-добрия възможен начин - да влезем във форма.

Как да стане това в домашни условия? Вижте съветите на експерта в тази област Тери-Анн Нънс, цитирани от The Sun.

Не прекарвайте часове на фитнес уредите

Тери-Анн Нънс подчертава, че "когато става дума за упражнения: качеството е по-важно от количеството".

Можете да си направите много добра високоинтензивна тренировка за около половин час, която да бъде по-ефикасна от три часа каране на колело.

Позволявайте си по едно бягство от хранителния режим

Когато става дума за здравословно хранене, повечето хора напълно се лишават от сладкишите. Колкото повече си забранявате някаква храна, толкова по-силно ще я желаете. Затова не се притеснявайте да хапнете малко шоколад в събота например или да изпиете чаша вино със семейството си на вечеря.

Приемете го като награда за усилията, които полагате през всички останали дни.

Проследявайте напредъка си

За да се мотивирате, проследявайте прогреса си - колко килограма сте свалили от началото на режима, който следвате, сантиметрите, които сваляте от обиколката на талията, ханша, бедрата. Записвайте си данните в избран ден от седмицата всяка седмица. Но не се теглете и мерете всеки ден. Понякога резултатите могат да ви подействат демотивиращо.

Хранете се редовно

Междинните закуски не са забранени и те не ни правят дебели, има значение какво ядем между основните хранения. Те са необходими да заредят тялото ни с енергия. Най-добрите варианти за междинни хапвания са протеинов десерт, едно варено яйце, малко пуканки или кисело мляко. Важният принцип тук е междинната закуска да не надхвърля около 100 калории.

Хидратация

Вероятно вече сте го чували многократно, но това е истина: често, когато си мислим, че сме гладни, всъщност изпитваме жажда. Важно е да пием много вода, когато искаме да отслабваме.

Количеството вода, което пием и часовете сън всяко денонощие са от решаващо значение за загубата на излишните килограми и като цяло за доброто ни здравословно състояние, подчертава Тери-Анн, създателка на Terri-Ann 123 Diet Plan.