Проучванията показват, че ноктите на човек са здрави колкото конските копита. Въпреки това, те постоянно се чупят. Понякога причините са сухота, прекалена влажност, нанасяне на твърде много лакочистител и т.н. За щастие, особено докато сме си у дома, има редица начини, по които можем да заздравим ноктите си и то с продукти, които се намират във всеки дом. Вижте 7 лесни начина да придадете здравина на ноктите си, за да бъдат ръцете ви красиви.

Сок от краставица

Просто потопете ноктите си в сок от краставица за около пет минути. Той е богат на витамините А, Е, B1, B2, B3 и C, както и на желязо и калций.

Лимонов сок и сода

За да заздравите и почистите хубаво ноктите си, направете си смес от лимонов сок и сода за хляб и натъркайте с тази паста ноктите с помощта на четка за зъби.

Консумирайте храни, богати на биотин

Те помагат за по-бързия растеж и възстановяването на ноктите. Такива храни са ядките, карфиолът, яйцата, бананите, гъбите.

Масло от риган

То се продава в повечето аптеки. Ако имате разраняване или гъбички по ноктите, използвайте по няколко капки от маслото, за да ги натъркате с помощта на тампонче за грим или памук.

Кокосово масло

За подхранване и здравина, масажирайте ноктите си с няколко капки кокосово масло, докато то бъде абсорбирано от кожата около тях напълно.

Ябълков оцет и вода

Друга ефикасна "маска" за здравина на ноктите, може да си направите от равни части вода и ябълков оцет. Потопете ноктите в сместа за 30 минути.

Чесън

Чесънът има множество добри свойства, той е полезен и за борба с гъбичките по ноктите. Ако страдате от този проблем, смачкайте няколко скилидки чесън и с получената смес натъркайте инфектираните области на ръцете или краката.