Бързате ли? Аз постоянно. Докато се разкъсвам между задълженията си в офиса, организацията на деня на децата и домашните ангажименти, на практика едва намирам време за себе си. Често ставам рано, за да успея с всичко, но има моменти, в които просто имам чувството, че цялата Вселена се е обърнала срещу мен. Ако и вие се сблъсквате с подобни проблеми, значи е време да се вземем в ръце. Момичета, не се отчайвайте!

Приготвихме 7 хитринки, които всяка дама би оценила, особено ако ще ѝ спестят малко време за самата нея.

  1. Инвестирайте в косата си

Може да ви се струва смешно, но една добре оформена прическа и необходимите уреди за поддръжката ѝ могат да ви спестят доста време. Ако косата ви изглежда добре, няма да се налага да прекарвате дълго време пред огледалото. Поддържайте прическата си и си вземете удобен за вас сешоар, който можете да ползвате вкъщи, след тренировка или да сложите в куфара по време на служебно пътуване.

  1. Подредете около себе си

Творческият хаос е нещо положително и говори за интелигентна и артистична натура, но трябва да признаете, че човек доста трудно открива нещата, които му трябват, ако около него е разхвърляно. Спрете да търсите колана, обеците или торбичката за пазаруване в последната минута, а организирайте вещите си в кутии, в които ще ви е лесно да откриете всичко.

  1. Изберете лесен начин за гладки крака

Случвало ли ви се е да знаете какво точно искате да облечете днес, но да не можете, защото не сте имали време да се погрижите за епилацията на краката си. За да не се случват подобни "инциденти", всяка дама може да се довери на новата самобръсначка Wilkinson Intuition f.a.b. TM., създадена специално за жени, тя може да бръсне и двете посоки. Добрата новина е, че притежава и система против порязване.

  1. Заложете на лесни за поддръжка материи

Независимо дали говорим за дрехи, обувки или дори домашен текстил, намерете оптималното решение за вас с материи, които не изискват непременно гладене и обувки, които се поддържат с едно минаване с гъба или влажна кърпа. Стандартните хавлии за баня пък съхнат бавно и заемат доста място, затова може да се ориентирате към микрофибърните, които са тънки и изсъхват след един полъх на вятъра.

  1. Намерете подходящата грижа за вашето лице

За да не губите ценно време в полагането на най-различни продукти за лице, докато добиете вида, който ви се иска, открийте кои са продуктите, подходящи за вашата кожа. Вместо да ползвате няколко вида крем и фон дьо тен или пудра, може би е добре да опитате с BB крем, така че сутрешната подготовка за деня да ви отнеме само 2-3 минути.

  1. Редуцирайте гардероба

Не е нужно да притежавате стотици дрехи и тоалети, които няма кога да облечете. Редуцирайте гардероба си така, че да можете лесно да го поддържате. Ако се притеснявате, че няма да имате достатъчно разнообразие - заложете на аксесоарите. Шал, атрактивни обеци, други обувки или просто брошка, могат да направят чудеса с всяка дреха.

  1. Делегирайте

Е, момичета, време е да си го кажем - не е нужно да правим всичко сами. Денонощието е точно 24 часа, в които няма как да сме постоянно активни, така че не планирайте повече, отколкото можете да свършите. Ако може някой да се включи и да ви помогне, не отказвайте, а се насладете на момента. Изпийте чаша вино с приятелки или излезте с любимия на кино. Има неща, за които не бива да пестим време.

Всеки има нужда да си извоюва малко време, в което да се погрижи само и единствено за себе си. Да прочете книга на един дъх, да си припомни любим филм или просто да си вземе дълъг душ, без да мисли, че трябва в близките 5 минути да се изстреля със скоростта на светлината. Оптимизирайте нещата така, че да се чувствате пълноценни във всичко.

Снимка: Wilkinson