Учените са единодушни, че хората формираме първото си впечатление за някого и решаваме дали този човек заслужава доверие, или не в първите 100 милисекунди след срещата ни. През това време ние бързо преценяваме социалния му статус, интелекта му и колко е успешен в живота. Знаехте ли, че е възможно човек да прецени колко приятелски сте настроени само по формата на бузите ви? Така е, защото, дори и без да говорите, външният ви вид говори достатъчно за вас на околните и разкрива доста черти от характера ви.

Пъпът на човека е свързан със спортните му умения

И по-точно височината, на която се намира пъпът ви определя колко сте бързи. Колкото е по-високо, толкова по-добър бегач сте. А онези с ниско разположен пъп могат да станат много добри плувци.

Изчервяването може да се окаже полезно

Хората, които по принцип се изчервяват лесно, изобщо не харесват това. Но знаете какво казват: "Руменината по лицето е цветът на добродетелта". И самото изчервяване провокира само положителни емоции в околните. Невъзможно е да се имитира изчервяване. А това означава, че сте искрени. Хората, които се изчервяват лесно, по-лесно печелят и доверието на останалите.

Какво означава това, че много обичате сладко

Да обичате сладкишите не е чак толкова лошо, освен ако зъбите и фигурата ви не страдат от това. Но пък околните вероятно ще ви харесват повече, считайки ви за с по-добри и честни хора.

Обувките издават душевното състояние на човека, който ги носи

Психолози от Канзас считат, че обувките на човек могат да кажат много повече за него, отколкото CV-то му. Те попитали студенти какво мислят за хора с различни видове обувки, ето и резултатите:

Тревожните хора носят тесни обувки. Обикновено техните обувки са нови и винаги изглеждат перфектно. И те са много загрижени за мнението на околните.

Практичните и удобни обувки означават, че човекът, който ги носи, е приятен и сговорчив. Той няма проблем да се появи някъде със старите си кецове. За такъв човек удобството е преди всичко.

Скритата следродилна депресия се проявява в поведението на жената

Някои майки не признават колко са депресирани и изморени след раждането, но специалистите са сигурни, че знаците за това могат да бъдат открити в начина, по който майката държи бебето си. Според тях жените, които държат и люлеят бебето си повече с дясната ръка, са по-депресирани, а тези, които го държат с лявата, са по-спокойни и емоционално стабилни.

Начинът, по който се храним, говори за нашия темперамент

Наблюденията на експерта по поведенчески реакции Джулиет Бохосян от Лос Анджелис, начинът, по който се хранят хората, разкрива определени черти от характера им.

Хората, които се хранят бавно: те са спокойни и обичат да се наслаждават на всеки момент.

Хората, които се хранят бързо: обикновено се справят с по няколко задачи едновременно и умеят да спазват крайни срокове. Те са хора, които постоянно бързат и са със състезателен дух.

Капризните спрямо храната си: страхуват се от провал, не обичат да излизат от зоната си на комфорт и не предприемат рискове много често.

Хората, които се хранят, разделяйки храната си (това са онези, които първо ядат месото, после един вид зеленчуци, а след това пюрето си например): те са прецизни към детайлите и се стремят към съвършенство.

Гризането на ноктите в признак за перфекционизъм

Гризането на ноктите винаги е било заклеймявано като много лош навик. Но съвременните учени са на мнение, че това е всъщност признак за перфекционизъм.

Понякога хората гризат ноктите си не защото са нервни, а защото нямат какво да правят с ръцете си в даден момент. Те са на мнение, че всяка една минута от живота им може и трябва да се използва по най-добрия начин. Учените също отбелязват, че дори да е така, това пак е лош навик, защото да бъдеш малко мързелив е по-добре за здравето на човека.

Снимка: Getty Images

Цветът на очите е свързан с личностни качества

Шведски учени са установили, че същите гени, които формират фронталния лоб на човека, влияят и върху цвета на очите. Във фронталния лоб на мозъка са разположени центровете, които определят личностните ни качества. Затова може да се направи заключението, че често хората, които имат еднакъв цвят на очите, споделят и еднакви ценности в живота.