Стрес и напрежение - звучи ли ви познато? Гледайки света около нас, стресът е нормална част от живота и ежедневието ни. Тази реакция на тялото не винаги е лоша - понякога ни помага да се мотивираме в изпълнението на трудни задачи.

Има обаче събития и ситуации в живота ни, които са емоционално трудни и тежки. И ако се оставим да превземат напълно и за дълго мислите ни, те се превръщат в сериозен източник на стрес, който може да изхаби резервите на организма, да отслаби имунната система и да ни донесе куп проблеми - безсъние, тревожност, паник атаки и страхови неврози.

Безсънието често съпътства живота на тревожните хора. Една част от хората имат затруднения със самото заспиване, други спят малко, после се събуждат и не могат да заспят или заспиват малко преди да трябва да стават. Страдащите от тревожност по-често не могат да заспят, а по-депресивните хора страдат от бързо събуждане и невъзможност да заспят пак.

Мнозина подценяват тези проблеми или посягат към различни медикаменти - антидепресанти и сънотворни, но не знаят, че прекомерната и безконтролна употреба на силни лекарства може да доведе до хронифициране на проблемите, невъзможност за лечение или до тежка зависимост и увреждания на черния дроб и бъбреците.

За щастие на пазара вече има продукти с екстракти от български високопланински билки. Една от тях е планинската Калуна - растението с нежни розови цветове, което не се плаши от студа и действа противовъзпалително, успокоително и сънотворно.

Снимка: Nature’s Gifts

Древна тракийска легенда разказва как всяка година, в началото на лятото, в непристъпните, високи места на западна Стара планина долитали гълъби, изпратени от царя на Боговете - Зевс. Всеки гълъб трябвало да откъсне по един стрък от билката Калуна и да го занесе на Олимп, където Гръмовержецът я добавял към божествения нектар. Веднъж любимата му гълъбица го попитала защо го прави, а Зевс и отговорил кратко: "За да мислят за повече красиви неща".

Само две капсули дневно от екстракта от Калуна на Nature"s Gifts ще ви помогне да си върнете здравия сън и да намалите нивото на стреса. Тъй като в капсулите има и Витамин В6, който играе ключова роля в естественото производство на колаген, вашата кожа ще придобие блясък и еластичност.

Снимка: Nature’s Gifts

Природата е най-добрият лечител - доверете й се!

*Материалът е с продуктово позициониране