Има дни, в които дори и най-дребните задачи ви тежат. Искате да се гримирате и да излезете, но огледалото в банята е мръсно. Детето е хвърлило поредната количка в тоалетната, а след това е изсипало демонстративно няколко лъжици супа на пода.

Понякога трудностите ви се струват твърде много. Но животът е изпълнен не само с предизвикателства, а и с победи. Малки и големи. Това, което е важно, е върху какво ще фокусирате вниманието си.

За своите победи - от най-малките до най-големите, разказват четири вдъхновяващи дами като част от кампанията на Domestos "Домът на непобедимите".

Предизвикателствата в живота им са различни, когато говорят за грандиозните си постижения и за ежедневието си, в което фокусът е върху спокойствието, домашния уют и чистотата. От подовете и банята до кухненските плотове, запушените канали и онези места у дома, които събират най-много бактерии като дръжките на вратите и копчетата на лампите - Domestos е техен доверен партньор в поддържането на безупречна чистота и им помага да се чувстват непобедими у дома.

Вижте ги във видеото:

Милица Гладнишка: Битката да работя това, което обичам

Снимка: Domestos

Милица Гладнишка е една от най-обичаните и забавни актриси и певици, които гледате на малкия екран, на сцената на театъра и в клубовете след залез. Всеки път, когато излезе на сцена, тя изпълва пространството с позитивната си аура, но зад това се крие невидима борба.

"Всеки ден водя битка, за да работя това, което обичам, защото няма по-голямо щастие от това да отиваш на работа с усмивка", споделя тя.

Милица дели дома си с котка и куче, но поддържането на чистота не е проблем за нея. Всъщност кой казва, че чистенето не може да е песен? "Подготовката е изключително важна, затова аз се разпявам навсякъде и по всяко време, питайте съседите, ако искате. Няма по-добро място за една ария от добре дезинфекцирана баня", смее се Милица и позира, вдъхновено грабнала бутилка Domestos пред огледалото в банята, докато почиства и се разпява, разпява се и почиства.

Милица Марчева: Любовта към предизвикателствата ме отведе на Олимпиада

Снимка: Domestos

Пътят на Милица Марчева до олимпийския стадион започва от едно лично предизвикателство. "Когато бях на 21 години, много исках да пробягам маратон, но дистанцията от 42 км ми звучеше плашещо", разказва тя. Въпреки това още на втория си маратон тя успява да покрие норматива за Олимпиадата, което я превръща в първата българка, която е пробягала маратон на Олимпийски игри. Когато става въпрос за бягането, не е изненадващо, че за нея най-голямата победа е да успее да покрие крайната си цел.

Заради активния си и забързан живот Милица рядко се прибира вкъщи, но като маратонец, за нея дори и при почистването на дома е важна бързината. "Не съм често у дома, но непобедима за мен означава прецизност, бързина и качество". Формулата на Domestos е толкова силна, че унищожава 99,9% от всички вируси и бактерии, при това без да са нужни много усилия или време.

Севда Димитрова: Победите са малки и ежедневни

Снимка: Domestos

След като печели MasterChef България през 2016 г., най-голямата победа за шеф готвач Севда Димитрова е да надгради постигнатото и да отвори свой собствен ресторант. Но когато човек сбъдне мечтите си, често осъзнава, че важното е нещо друго.

"Скоро след това разбрах, че победите са малки и ежедневни", споделя тя. Понятието "победа" означава едно в професионалната сфера и съвсем друго в личния живот. При Севда това правило също важи с пълна сила. "Непобедима у дома се чувствам само когато успея да създам наша лична вечеря за мен и съпруга ми. Тогава имам нужда да ми е спокойно, чисто и уютно".

Чистите и дезинфекцирани плотове в кухнята са важни, независимо дали на тях приготвя вечеря шеф готвач или човек, който може само да нареже салата и да изпържи яйца. Важното е всичко да е направено с любов.

Йоанна Темелкова: Понятието "победа" постоянно се променя

"Преди да се роди синът ми Филип, победа беше всяка добре изиграна роля. А сега имаме победи заедно", разказва Йоанна Темелкова.

Когато се появи нов член на семейството, животът неминуемо се променя, приоритетите се разместват, а поддържането на чистота се превръща в предизвикателство.

"Колкото и да се подготвяш, отглеждането на дете винаги те изненадва. За мен най-важното е Филип да живее в безопасна чиста среда", разказва Йоанна. Мръсни играчки? Следи по пода от първите опити на малкия човек да се храни сам с лъжица? Няма проблем, когато имате дезинфекциращите кърпички Domestos подръка. Всичко е почистено за секунда и играта може да продължи. А относно малките победи у дома, Йоанна е лаконична и всяка майка ще я разбере: "Да не стъпиш на количка".


Материалът е подготвен със съдействието на Доместос.