Първо беше едно, някъде между веждите. Месец по-късно се появи второ, а първото стана по-тъмно и видимо. В края на август върху лицето ми вече имаше четири-пет петна с различна форма, пигментация и място. Общото помежду им беше, че са резултат от слънчевите лъчи и че аз... никак не им се радвам.

Тъкмо напротив!

Вероятно, като една от тези 56% жени, които считат, че красотата на женското лице се крие в хубавата кожа и аз държа това, което виждам ежедневно в огледалото, да може да се определи като лице с бляскав, порцеланов цвят, без петна, пигментации и неравности.

снимка: Eucerin®

Уви, любимото ми иначе слънце някак беше успяло да ме издебне в моментите, когато съм без слънцезащита (признавам си, че подходих с известна нехайност към нея това лято) и да остави своя траен и видим отпечатък точно върху челото, носа и скулите ми. Това беше причината и като човек, който държи да се справя с проблеми, особено такива, свързани със самочувствието и комфорта ми, да се поровя и да открия най-добрия, бърз и ефективен козметичен "чистач" на пигментни петна. Сега и веднага!

Как така се появи това петно на лицето?!

Ами, много лесно.

Всъщност кожата ни се влияе от сума вътрешни и външни фактори, които променят в една или друга степен качеството й. С годините лицето минава през различни промени, провокирани от изменения в метаболитната активност на тъканите и засилването на стреса от съприкосновението с околната среда и замърсителите в нея.

снимка: Eucerin®

В съвременния свят именно те са основният фактор за кожна патология, каквато (без да се стряскате!) е и появата на пигментни петна. Слънчевото греене с увеличения интензитет на UV радиацията е причина сериозно да се повиши опасността след лятото да се окажете с почти ново лице, обсипано с неприятни тъмни "лекета", които не изчезват.

Науката днес потвърждава, че дори редовното и отговорно ползване на фотопротективна козметика не винаги е в състояние да предотврати или смекчи кожните неразположения.

При това пигментните петна не се появяват само върху кожата на жени - от тях страдат сериозно мъже, деца на различна възраст и изобщо хора с различен начин на живот, различни козметични навици, различен тип или цвят кожа. От опит мога да кажа, че петната имат особено неприятния навик да се настаняват върху лицето сякаш изневиделица.

Струва ти се, че вчера го е нямало, но ето, днес, като се погледнеш в огледалото, то те гледа оттам нахално и решено за нищо на света да не се разкара. И независимо с какво го мажеш, търкаш или покриваш, то не само че си стои необезпокоявано, но и съвсем скоро нароява около себе си още и още малки и големи петънца. Тогава имаш едно най-добро решение - Eucerin® Anti-Pigment Серум с двойно действие!

снимка: Eucerin®

Работещо решение с двойно действие

Eucerin® Anti-Pigment Серум с двойно действие е вече познат продукт, третиращ петна, който само за две години на пазара си е извоювал името на най-успешната серия за борба с хиперпигментацията в света. Сега този магичен серум е с нова, подобрена опаковка за по-удобно нанасяне на доказаната формула. Тя от своя страна представлява нова концепция с една ексклузивна съставка, открита и вкарана в употреба от лабораториите на Eucerin. Казва се Thiamidol® и има изключително важната роля да намали интензитета на пигментните петна до -75%, пр това за време до 12 седмици. Първите резултати са налице само след две седмици редовна употреба! Зад този обевиден ефект обаче стои цяло десетилетие, което учените от Beiersdorf отделят, за да тестват около 10 000 съединения и да намерят онова, което може да неутрализира пигментацията, като в същото време остане толерантно към кожата.

Сред това мащабно и дълго проучване на всички условия отговаря единствено Thiamidol®, който доказано повлиява пигментиралите зони върху човешка кожа (а не върху гъбни ензими, както обичайно се тестват повечето подобни съставки) и се понася много добре от всеки. Освен всички тези предимства съставката Thiamidol® работи и като превенция, като след ползването на продукт със съдържание на Thiamidol®, не се наблюдава повторна поява на петната. Така серумът Anti-Pigment връща равния и красив тен, но и оставя кожата сияйна и добре хидратирана, защото във формулата му работи още и късо- и дълговерижна хиалуронова киселина.

снимка: Eucerin®

В новата разработка на серума контейнерът е направен така, че двете основни съставки да се съхраняват по-добре и да се комбинират още по-активно непосредствено преди самото нанасяне върху определените зони. Всяка капка, излязла от диспенсера на Eucerin® Anti-Pigment, има лека текстура и приятен аромат, които се усещат веднага.

Няколко важни стъпки към чиста кожа и равен тен

Може би има хора, които ще си кажат "какво толкова - някакви си кожни петна"... Истината е, че така смятат предимно тези, които все още не са срещали с проблема отблизо. "Пигментните петна не са опасни за здравето, но имат негативен психологически ефект и могат да повлияят дълбоко емоционалното състояние и самочувствието на хората", казва дерматологът д-р Ива Стоилова.

Точно заради това Eucerin® залага на сериозни и мащаби дерматологични проучвания сред потенциални клиенти и доброволци. За серията Anti-Pigment Eucerin® марката работи с хора с всякакъв тип и тон кожа, от скандинавските страни до Африка. Всички те имат различна степен на пигментиране, но едно и също желание да се излекуват от проблема. Затова е препоръчително при всеки отделен случай да се прави консултация със специалист, който да определи степента на проблема и да назначи план за действие.

Във всички случаи обаче има няколко стъпки, които трябва да се следват от всеки, който се е доверил на серума Eucerin® Anti-Pigment. Първата от тях е задължителното почистване на лицето с подходящ измивен продукт. След него идва ред на тонизиращата грижа, която подготвя нанасянето на съответния специализиран продукт, в случая антипигментния серум. Така той от своя страна повишава действието на обичайния дневен или нощен крем, като е едновременно негова база и самостоятелна "бойна" антипигментна грижа. Когато се ползва фотозащита (а това е препоръчително да се случва целогодишно), тя се поставя след серума и преди основния козметичен крем.

снимка: Eucerin®

Най-накрая е ред на фон дьо тена (ако се ползва такъв), ВВ крема като по-лека версия или просто пудра и грим. "Като допълнение към терапията с Eucerin® Anti-Pigment серум, особено при по-трайни и стари петна, се препоръчва лечение с хранителни добавки, медикаменти или апаратни методики, но само по лекарска препоръка", напомня д-р Стоилова. Серумът се нанася два пъти дневно, сутрин и вечер, в съответната комбинация с ползваните козметични продукти.

Ииии... още от семейството на Eucerin® Anti-Pigment

Ясно е, че масираната атака винаги дава по-добри резултати. Затова и като един доволен потребител препоръчвам цялата колекция от серията Anti-Pigment, добре заредена със силата на Thiamidol.

Започвам с дневен крем SPF30 или слънцезащитен флуид Pigment Control SPF50+ при по светъл фототип. Лек, ефективен и със слънцезащита, която предпазва, докато формулата чисти вече образуваните петна.

Следва нощен Eucerin® Anti-Pigment крем, който съдържа и декспантенол, подновяващ клетките. Усещането е за успокоена и подхранена кожа, която на сутринта е свежа и красива. 

И понеже знам колко е важно да имаш оръжие, с което да работиш точно и прецизно, с две ръце препоръчвам Eucerin® Anti-Pigment Спот коректор. С неговия малък локален апликатор и немазна гел консистенция можеш директно да атакуваш малки зони с хиперпигментация.

Ето така се справям и с моите четири-пет лични слънчеви отпечатъци по лицето от вече отиващото си лято. Докато ги разкарам трайно от живота си чрез Anti-Pigment серум и двата крема от серията, ги неутрализирам ежедневно с този чуден коректор. Както казва, на война като на война - подготвена, мотивирана и с правилните оръжия. Сега и веднага!

 

 *Mатериалът съдържа продуктово позициониране