19-годишната Теодора Юрукова е с диагноза "Спастична церебрална парализа, квадрипареза - тежка степен на долни крайници".

Вижте снимки на Теди >>

След проведени ортопедични операции и рехабилитация през годините от неподвижно и неговорещо дете, сега прави по няколко крачки и изкачва по няколко стъпала.

Рехабилитацията ѝ през годините се провежда в СБДПЛР "Св. София". Тъй като НЗОК не поема дори частично процедурите, които са жизнено необходими, за да се улесни и подобри състоянието на Теди, семейството ѝ финансира лечението почти изцяло с дарителски средства.

Майката - Малина Юрукова, не работи и се грижи за Теди в домашни условия, а баща ѝ е шофьор в столичния градски транспорт.

Семейството има 5 деца, като двамата големи братя и по-голямата сестра на Теди работят и се издържат самостоятелно, а освен това и учат. Теди има и по-малка сестричка, която през новата учебна година ще бъде в 7-и клас.

Теди получава инвалидна пенсия в размер на 236 лв. всеки месец, но те са недостатъчни само за памперси и лекарства.

През годините Теди е подлагана на няколко операции у нас и в чужбина, като последната е извършена в Сърбия през 2016 г. от руски специалисти.

От миналата година тийнейджърката разполага и с нова инвалидна количка, която е закупена благодарение на дарителски средства, събрани от феновете, футболистите и ръководството на ПФК ЦСКА София. Отново с техни средства са покрити и разходите по рехабилитацията за три месеца през изминалата 2017 г. Тя е голям фен на тима и присъства на всички мачове, когато това е възможно.

Теди с тима на ЦСКА

Снимка: Официален профил във Фейсбук

Оттогава майката - Малина Юрукова, прави процедурите на дъщеря си в домашни условия поради липсата на средства за болнична рехабилитация в София.

Запознахме се със случая на Теди във връзка с конкурса на Dir.bg "Най-красива абитуриентка", в който смелото момиче взе участие.

Обръщаме се с призив към всички наши потребители, да се включат в дарителската кампания за набиране на средства за рехабилитация на Теди, за да може да води по-пълноценен живот.

Теодора Тодорова Юрукова

IBAN: BG51 UNCR 7527 1059 2817 14

BIC: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк