Меган Маркъл може да се похвали с хубава кожа, което до голяма степен се дължи на факта, че актрисата полага редовни грижи за нея.

Вижте бляскавия тоалет на бременната Меган >>

Никола Джос, дерматологът на бременната съпруга на принц Хари, сподели няколко домашни маски, които всяка жена може да си прави, пишат от iWoman. Тя се грижи за добрия външен вид на много звезди, сред които Приянка Чопра и Марго Роби. Популярните дами са привърженички на тези маски за лице, защото имат доказано добър ефект.

"Те са лесни за направа и имате пълен контрол върху съставките, които слагате върху кожата си - заради, което повечето ми клиентки ги обичат", казва дерматоложката.

Първата съставка, която Джос препоръчва за домашна маска, е кокосово масло, тъй като невероятно добре омекотява и подхранва кожата. Можете директно да го нанесете върху лицето си или да го смесите с кисело мляко и мед.

Другата съставка, на която Джос е голям фен, е куркумата, защото помага при наличие на възпаление и запушени пори. Комбинацията на кокосово масло с куркума едновременно освежава и хидратира кожата.

Ако пък искате да ексфолирате кожата от мъртвите клетки, тя съветва да добавите фини овесени ядки.

Четвъртата съставка, която дерматологът препоръчва, е мед от манука, тъй като облекчава всяко дразнене, което може да се появи след ексфолиация. Той може да се смеси с пълномаслено кисело мляко.

Джос съветва да не пренебрегвате и белтъците, тъй като в тях се съдържа протеин, наречен албумин, който е полезен и за тялото, и за кожата. Той помага за премахване на черните точки и стяга порите.