Маслата са известни със своите лечебни способности от много години. Етеричните масла са многофункционални. Те могат да спомогнат за по-добър сън, да намалят тревожността и стреса, да облекчат главоболието, дискомфорта, да облекчат настинката и кашлицата и дори да лекуват кожни проблеми. Представете си някакъв проблем и вероятно ще намерите етерични масла, които могат да помогнат за лечението му.

Ако опитът ви с етеричните масла е ограничен само до няколко мига вдишване на аромата от пакетче с аромат на лавандула или релаксиране с ароматерапевтичен масаж в СПА центъра, как да извлечете максимална полза от тях?

Въпреки че повечето хора мислят за етеричните масла като за приемане на ароматерапевтичните им ползи Има два допълнителни начина да се възползвате максимално от тях. Можете да нанасяте етеричните масла директно върху кожата си, за да облекчите болката, да излекувате белези и дори да помогнете за отстраняването на разсейки. Освен това можете да вдишвате етерични масла, като ги смесвате с напитки и хранителни продукти.

Така че, ако не сте сигурни какво трябва да направите, за да се насладите на многобройните предимства на здравето Ето едно ръководство за начинаещи за най-добрите начини за използване на етерични масла за подпомагане на ароматерапията върху тялото и кожата и дори в хранителните продукти...

Ароматерапия: как да използвате етеричните масла чрез вдишване на аромата им

Най-често най-добрият метод за използване на етерично масло е приемането му чрез вдишване. Това е лесен и прост начин, който позволява на маслото бързо да бъде възприето от организма ви и да започне да действа в рамките на няколко минути.

Нервите, които разпознават миризмите, всъщност се намират в синусите ви . Те са продължение на обонятелния ви път, който е част от мозъка ви, свързана с миризмите. Когато вдишвате някои етерични масла, изпарените частици бързо достигат до мозъчната област, която регулира емоциите и поведението ви.

Няма значение дали използвате етерично масло, за да си помогнете да се отпуснете и да предизвикате сън, или за да подмладите и да възстановите ума и тялото си, като го вдишвате, това е сред най-ефективните методи за постигане на резултати.

Предоставяме ви няколко от начините, по които можете да използвате етеричните масла за ароматизиране.

Използване на етерични масла в дифузер

Дифузерът е безопасен и ефективен метод за използване на етерични масла с цел ароматизиране на пространството и създаване на мирна и спокойна атмосфера навсякъде в дома ви. Той може да се използва, за да помогне за разпръскване на миризми, които не са свежи, за изчистване на задръствания в носа и за успокояване на неприятна кашлица. Ако използвате етерични масла с антибиотични свойства, те биха могли да помогнат за елиминирането на бактериите във въздуха и да спрат разпространението на всяка инфекция. Приложенията на етеричните масла са ограничени само от собствените ви нужди и въображението ви...

Дифузерите функционират по различен начин. Някои се нуждаят от вода, докато други използват топлина и затова се уверете, че спазвате указанията за количеството етерично масло, което трябва да използвате.

Най-известен е ултразвуковият дифузер на водна основа, който излъчва фина ароматна мъгла във въздуха. Той е най-лесният и най-подходящият за ежедневна употреба. Небулайзерите използват електрически мотор, за да разпръскват молекулите на аромата и да ги освобождават като фин газ във въздуха. Това е най-простият и най-ефикасният вариант за ежедневна употреба. Небулайзерът използва електрическа помпа, за да разпръсне молекулите на аромата и да ги освободи като фин газ, който се изпуска във въздуха. Овлажнителите на въздуха са създадени, за да увеличават количеството влага във въздуха, и не трябва да се използват за разпръскване на масла, освен ако не се използват за целите на ароматерапията.

Най-разпространеният съвет е да се разпръскват от три до пет капки етерично масло за 1 чаша вода с помощта на ултразвуков дифузер. Можете също така да дифузирате от пет до петнадесет капки етерични масла в пулверизатор, в зависимост от етеричното масло.

Препоръчително е да ограничите дифузията до максимум 15 минути на период, който е достатъчен, за да изпълни стая с нормални размери с ароматни молекули. Важно е да се отбележи, че резултатите от проучване са доказали, че използването на тези дифузери не трябва да надвишава един час на ден, тъй като може да навреди на здравето ви.

Най-добрата част? Възможно е да изберете по-прости техники за дифузиране. Една обикновена горелка за етерични масла, захранвана със свещ, която обикновено е от великолепна декоративна керамика, затопля маслото и освобождава аромати, които можете да харесате. Можете също така да изберете да избегнете топлината и пламъка, можете да използвате дифузер, изработен от тръстика, където ароматът се абсорбира чрез тръстиката и меко разпръсква аромата във въздуха.

ОПИТАЙТЕ:

Чувствате ли се тревожни или депресирани? Релаксиращият аромат на лавандула ще ви помогне да намалите нивата на стрес. Опитайте мента или розмарин в дифузер, за да помогнете за повишаване на концентрацията и да изострите мозъка си през целия ден.

Вдишване за незабавно облекчение

Най-бързият начин да се възползвате от предимствата на етеричните масла е да ги вдишвате директно, без да е необходимо да купувате нещо друго, например дифузери.

Поставете отвореното шишенце с етерично масло точно под носа си и вдишайте дълбоко, за да вдишате, а след това се насладете. Разтрийте няколко капки масло между дланите. след това поставете чаша над носа си , а след това вдишайте и дишайте дълбоко толкова дълго, колкото ви е необходимо. Ако предпочитате, нанесете няколко капки върху тези слепоочия зад ушите или около гърба на врата за успокояващ, всеобхватен аромат.

Лесен и бърз метод за използване на етерични масла е да поставите една или две капки върху кърпичка или носна кърпа, за да поемете аромата, когато ви се прииска през деня. Можете също така да изберете универсален дифузер за натурални масла - колие или гривна, и да се наслаждавате на аромата, независимо къде се намирате.

ОПИТАЙТЕ:

Трудно ли заспивате? Отпуснете се, като вдишвате успокояващия аромат от лавандулово масло във всяка ноздра, за да се унесете мигновено в сън. Ако страдате от подсмърчане при заболяване като сенна хрема или настинка, поставете 2-3 капки етерично масло от евкалипт върху повърхността на кърпичка и вдишайте за незабавно облекчение.

16 невероятни ползи, които можете да извлечете от етеричното масло от лавандула за косата, кожата и ума.

Използвайте сухата евапорация, за да ароматизирате дома си

Няма нужда от аромадифузер, за да се възползвате от многобройните ароматни ползи от етеричните масла . всичко, от което се нуждаете, е памучното топче, както и шишенцето с любимото ви масло.

Просто добавете 4-5 капки етерично масло към памучното топче или кърпичката и след това я поставете в купа на местата, където искате да разпространите аромата и да ароматизирате стаята. Можете също така да поставите ароматизирано саше в калъфката на възглавницата си, за да си осигурите по-добър сън, или да го поставите на прозореца, за да може свежият въздух да му помогне да ароматизира нежно дома ви.

ОПИТАЙТЕ:

Настройте жилищното си пространство в идеалната си душевна нагласа. Енергизиращият аромат на мента е идеалният избор за стимулиране на мисленето ви по време на работа, а релаксиращият аромат на иланг-иланг или лавандула може да ви помогне да се отпуснете след уморителен ден. Те са идеални за вашия дневен кът или спалня.

За лесен освежител на въздуха не забравяйте да добавите няколко капки свежо лимоново или свежо евкалиптово масло към небелено памучно топче. поставете го в торбата за боклук или в чантата за фитнес или където и да е другаде, където имате нужда от освежаване на миризмата.

Създайте парна баня с помощта на есенциално масло

Вдишването на пара с помощта на етерични масла може да бъде изключително полезно за лечение на симптомите на типична настинка или грип. Това е чудесен начин за облекчаване на алергии и проблеми със синусите. Но тя не се използва само за лечение на течащ нос или хрема, защото тези масла имат мощни антимикробни свойства, които убиват неприятните микроби. Ароматерапевтичната парна баня също е много полезна за кожата ви.

Включете 3-7 капки някое или повече етерични масла в купа с около 3 чаши вряла вода. Дръжте носа си на около дванадесет сантиметра вляво от купата, след което покрийте купата и главата си с кърпа, след което постепенно вдишвайте бавно парата. Препоръчително е да затворите очи, докато вдишвате изпаряващото се масло. Продължете да правите това в продължение на 10 до 15 минути, докато водата изстине , или докато се почувствате спокойни.

Ако се опитвате да запарите външния вид на кожата си, тогава може да ви е необходима допълнителна вода (общо около 6 чаши), тъй като етеричните масла са много силни. Когато приключите, нанесете мицеларен или тониращ продукт за почистване на кожата от всички замърсявания. след това нанесете любимия си овлажняващ крем.

ОПИТАЙТЕ:

Премахнете запушването на носа и запушените синуси чрез парна баня с евкалипт, етерични масла от тамян или кипарис.

Направете парна баня на лицето си с розово масло, ако страдате от суха кожа, чувствителна, зряла или засегната кожа. Използвайте масла от чаено дърво за премахване на черните точки и запушените пори при мазна, склонна към акне кожа.

Етерично масло от евкалипт: мощно изцяло натурално средство, от което се нуждаете за лечение на настинки и грип .