Сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло, затова е много важно да се грижим за него и редовно да ходим на профилактични прегледи. По принцип е трудно и не е препоръчително да правим каквито и да е заключения за здравето си без да се посъветваме с доктор.

Тестът:

Тестът, който ви предлагаме, всъщност само показва дали е наложително да видите доктора възможно най-скоро. Ето го и този лесен трик, който отнема само 30 секунди.

За целта ще ви е нужна купа или мивка, които са достатъчно големи, за да поберат ръцете ви. Напълнете купата или мивката със студена вода, като можете да добавите и лед за още по-добри резултати. След това потопете двете си ръце до китките в студената вода за точно 30 секунди.

Резултатът:

Има две възможности.

Първата е пръстите ви да са станали червени, което е добър знак, че най-вероятно нямате проблеми с достигането на кислород до кръвта, както и че сърцето ви и циркулацията на кръвта ви са в добра кондиция.

Но, ако пръстите ви са бледи или добият синкав цвят, това може да е знак за проблеми с кръвообращението. Тези признаци се появяват обикновено, когато червените кръвни телца са недостатъчно снабдени с кислород.

Ако това се случи, първо масажирайте и затоплете пръстите си, за да се върнат към нормалното си състояние и после най-добре отидете на преглед, за да направите и други тестове.