Обожавам топлите пролетни дни, в които можеш да се разхождаш дълго наволя, без да зъзнеш или да се чудиш къде да се скриеш от дъжда. Слънцето става неизменна част от ежедневието ни и ни се иска колкото се може по-дълго да гали косите и кожата ни.

Предстои и лятото, в което ще прекарваме все по-дълго време под парещите слънчеви лъчи. Докато се екзалтираме от хубавото време и тялото ни се наслаждава на обилни количества от хормоните на щастието и витамин D - толкова важни, за да сме здрави и в добро настроение, вредните UV лъчи нанасят непоправими поражения върху кожата ни.

Все пак живеем в 21 век и все повече неща са поправими или пък е измислена много добра грижа и превенция, които ни издигат на качествено ново ниво в грижата за кожата.

И за да не сме голословни, ще си поговорим за онези по-тъмни петна по кожата, които неизбежно се появяват, когато се излагаме незащитени на слънце. Хиперпигментацията е следствие и от други външни фактори като хормоналните промени по време на бременност или при прием на противозачатъчни медикаменти. Този вид пигментации са доста неприятни, тъй като се развиват основно при млади хора. Появилите се в резултат на хормонални промени тъмни петна могат да бъдат много резистентни на лечение и да се задържат дълго време, понякога дори доживот.

Снимка: Eucerin

И понеже, както вече споменах, в 21 век все повече неща са поправими, медицината предлага няколко варианта за контрол на петната - химичен пилинг и лазерна терапия. Неприятното е, че те не са безобидни и могат да причинят кожни раздразнения и други усложнения.

Добрата новина е, че на вече си имаме и Eucerin Anti-Pigment Серум с двойно действие - грижа 2 в 1. Благодарение на него получаваме серум срещу хиперпигментация, който усилва действието на Eucerin Anti-Pigment Дневен крем, и серум с концентрирана хиалуронова киселина, който хидратира кожата и я прави гладка и сияйна. Иновативната опаковка с два контейнера, в които двата серума се съхраняват поотделно и се смесват непосредствено преди нанасяне е огромен плюс.

Снимка: Eucerin

Единият контейнер на опаковката съдържа патентованата съставка Thiamidol® (Thiamidol) - плод на 10-годишни лабораторни проучвания и тестове с потребители, избрана измежду 50 000 съставки като най-ефикасна и едновременно с това най-щадяща при продължителна употреба. Ролята на Thiamidol е да контролира количеството меланин, което се произвежда в кожата, като по този начин намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява. Другият контейнер съдържа късо и дълговерижна хиалуронова киселина срещу бръчки и за по-гладка и стегната кожа.

Първите резултати са забележими само след две седмици употреба, а подобрението продължава в хода на 12-седмично редовно използване на продуктите. За най-добър ефект е добре да комбинирате всички продукти от серията на Eucerin:

  • Новият Eucerin® Anti-Pigment Серум с двойно действие, 30 мл: комбинира патентования Thiamidol с формула с концентрирана късо и дълговерижна хиалуронова киселина в иновативна система с два контейнера. Има нежна текстура, хидратира и заглажда кожата, придава ѝ подмладен, сияен вид. 60.47 лв.
  • Eucerin® Anti-Pigment Дневен крем SPF 30, 50 мл: съдържа Thiamidol и се бори с основната причина за хиперпигментацията - неравномерното образуване на пигмента меланин. Доказано намалява наситеността на пигментните петна. Съдържа UVA и UVB филтри(защитен фактор SPF30) за ефективна защита от слънцето и намаляване вероятността от повторна поява на петната. Лек хидратиращ крем, който прави тена на кожата равномерен и сияен. 48.60 лв.
  • Eucerin® Anti-Pigment Нощен крем, 50 мл: формулата с Thiamidol и Декспантенол намалява образуването на меланин и подпомага обновяването на клетките на кожата през нощта. 48.60 лв.
  • Eucerin® Anti-Pigment Спот-коректор, 5 мл: локален апликатор с Thiamidol, който позволява прецизно нанасяне върху зоните с хиперпигментация. Придава равномерен тен на кожата. 30.83 лв.

Снимка: Eucerin

Сега вече сме готови за топлите сезони, но не забравяйте, че грижата за кожата е ежедневна и целогодишна. Дори в мрачните дни вредните UV лъчи оказват своето влияние и най-сигурният вариант за сияйна кожа е да притежавате правилните продукти, които да ви осигурят красота и спокойствие.