Много жени с голям бюст имат здравословни проблеми, предизвикани от тежестта на гърдите. Болките могат да се появят по целия опорно-двигателен апарат. А когато и физиотерапевтът не може да се справи, в краен случай лекарите препоръчват операция за намаляване на бюста. Какво обаче да направим, за да не се стига до това?

Жените с голям бюст често стоят прегърбени, с раменете напред. Ако мускулатурата на врата не е достатъчно поддържана, рано или късно се появяват схващания и болки в гърба. В зависимост от пропорциите на тялото може да се появят оплаквания и при жени с гърди със средна големина.

Най-доброто решение за справяне с проблема е спортът!

Жените трябва да спортуват и да поддържат мускулатурата си, за да се чувстват добре. А и нещо трябва да държи гръбнака им в нормална позиция. За жените с много голям бюст най-подходящо е плуването, тъй като водата поема голяма част от теглото ни. Важно е да правим редовно и упражненията, които са ни показали физиотерапевтите. Ако се изпълняват правилно, те няма как да ни причинят болка или свръхнатоварване. Препоръчват се също упражненията с малки тежести или с ластици.

Големите гърди не са за криене. В това спор няма. Но специалистите препоръчват, когато имаме възможност, да предпочитаме спортни сутиени с широки презрамки. Те много по-добре разпределят тежестта на бюста и така гърбът не се натоварва толкова. А когато бюстът има стабилна поддръжка, спокойно можем да практикуваме и джогинг.