Протеините от картофите помагат на жените да поддържат силни мускули, макар и за тях да се мисли, че са с по-ниско качество в сравнение с месото, съобщи в. "Daily Mail".

Учени от университета "Макмастър" в Канада установиха, че мускулите на жените, които приемат допълнително картофен протеин, произвеждат по-бързо нови белтъци, в сравнение с групата на плацебо.

"Макар и протеинът в картофите да е малко, те се отглеждат в големи количества и ако бъде изолиран протеинът, може да донесе измерими ползи", каза авторката на изследването Сара Оикава.

Откритието за качеството на картофения протеин е важно заради промените в хранителните навици, които увеличават търсенето на растителни източници като алтернативи на животинските, пише БТА

Резултатите от изследването са публикувани в научното сп. "Nutrients".