Често се чудим кой е правилният момент за крем за лице с по-богат състав и по-комплексна грижа за кожата. Много жени споделят, че отлагат покупката на такъв крем до появата на първите бръчки, а други се страхуват, че тези кремове са много "силни" и са подходящи едва след навършване на петдесет. Тук ще дадем отговор на този въпрос и ще предложим подходяща грижа с природни съставки за подмладяващ ефект.

Точният момент

От литературата по дерматология научаваме, че подминем ли 25 години, биохимичните процеси в кожата отслабват, обменът между слоевете започва да губи интензитет и настъпват различни дефицити във функцията на кожните клетки, които обуславят процеса на стареене. Добрата новина е, че това става постепенно и първите следи се забелязват едва след тридесетата година.

При добра наследственост вероятно ще запазим младежкото си излъчване и след това, но на около тридесет и пет е крайно време за добър крем с компенсиращи съставки, които поддържат кожата млада и свежа.

Точният продукт

След ежедневната, най-добрата козметична грижа е природосъобразната: от една страна заради естествения афинитет на кожата към растителните масла, а от друга заради минималния СО2 отпечатък.

Представяме Ви Арвена активен крем с 9 топ съставки на българската фирма за натурална козметика "Арвена Козметикс".

Този крем за лице съчетава българска био розова вода с висококачествени био масла от нар, роза, шипка и жожоба, екстракт от морско водорасло, хиалуронова киселина, бизаболол, витамин В3 и витамин Е. Така се осигурява комплексен ефект за плътна, еластична и тонизирана кожа. Всяка съставка действа в подкрепа на различните процеси в кожните слоеве. Розовата вода и хиалуроновата киселина поддържат водния баланс на кожата, озаряват я и съхраняват нейната еластичност.

Растителните масла са подбрани надеждно да възстановяват и подхранват липидната матрица, а освен това всяко едно се характеризира със специфични качества: българското розово масло се отличава със своите уникални свойства за възстановяването на тургора; маслото от жожоба защитава кожата; маслото от шипка е богато на естествен витамин А (ретиноева киселина), витамин С и Е; маслото от нар съдържа повече от 70% рядко срещаната пуницинова омега 5 мастна киселина, която участва във формирането на нови клетки; екстрактът от морско водорасло стимулира производството на колаген, а натуралният бизаболол възпрепятства раздразненията и заедно с витамините В3 и Е има силно регенериращо действие.

Етеричните масла от тамян и сандалово дърво заличават петна и белези и допълват богатото съдържание на крема за постигане на ефективна грижа по един естествен начин.

Арвена активен крем с 9 топ съставки е подходящ и за околоочен контур. Фината му текстура позволява да се използва като основа за грим. Опаковката е тип безвъздушна помпичка - тя осигурява точна дозировка и може безпроблемно да седи дори до четката за зъби, за да не пропускате ежедневната употреба!