Британски експерти посочиха кои храни най-често предизвикват рак. Като най-опасни са посочени преработените червени меса. Тя увеличават риска от възникване на рак на стомаха и червата.

Производителите на всяка цена се опитват да увеличат трайността и да подобрят вкусовите им качества. За целта те използват нитрати и нитрити, които се оказват канцерогенни. СЗО предупреждава, че дневната консумация и на 50 грама преработено месо дневно, което се равнява на две резенчета бекон, увеличава риска от рак на червата с 18 процента.

Друг фактор за възникването на злокачествени тумори е свързан с прекалената употреба на захар. Тя води до развиване на наднормено тегло, което в крайна сметка увеличава риска от рак.

За да се избегнат туморите, експертите препоръчват да залагаме на тъй-наречените суперхрани - зеления чай, куркумата, наровете, мазната риба, на плодовете и зеленчуците, пишат от БТА.