Новият тренд в маникюра е вдъхновен от китайския коронавирус, като микроскопски реплики на патогена се монтират върху ноктите, пише в Метро.

Стряскащият дизайн се предлага от авангаррдното студио "ДСъни нейлсУ" в Бевърли хилс. Маникърът "ДКоронавирусУ" беше популяризиран в Инстаграм. Там беше пуснато видео с новия тренд. Върху ноктите се поставят селени гумени сферички с тъмночервени бодилчета .Те перфектно наподобяват микроскопските изображения на патогена, добили популярност след светкавичното разпространение на коронавируса, предизвикващ пневмония от нов тип.

Снимка: Скрийншот Demotix

Видеото се сдоби за нула време с 80 хиляди гледания и 3000 харесвания. На ноктите на другата ръка се нанизват гумички, наподобяващи лица на азиатци. Но доста от потребители се възмутиха от лошия вкус на тренда, като отбелязаха, че не трябва да се правят шеги с болест, предизвикала стотици смъртни случаи и рискуваща да се превърне в пандемия.

Това не е първият скандал в светана маникюра, отбелязва изданието, предава БТА. Таблоидът припомни своя публикация за руски маникюристки, които впримчиха живи мравки в ноктите на клиентки, предизвиквайки възмущението на читателите

Вижте тази публикация в Instagram.

CORONAVIRUS STOP! WE WILL WIN YOU!

Публикация, споделена от Nail Sunny на