Екатерина Тодорова е управител на фирма, която от 15 години работи в областта на на бюти- и спа-бизнеса в страната. Специализирала е във френски и испански школи в областта на козметиката и таласотерапията. В интервю за БТА Тодорова съветва дамите да ползват през лятото силно хидратиращи кремове, по възможност комбинирани със слънцезащитен фактор. Другата й препоръка е гримът да е по-лек.

Като цяло за новостите в козметиката Тодорова посочва, че призивът и в този сектор вече е "Назад към природата!". "В нашия бранш навлизат много технологии, които се ползват и в медицината", разказва Тодорова.

"В момента е актуална козметиката, която е на границата на медицината, т.нар. медицинска козметика", разказва Тодорова. По думите й специфичното за тази козметика е, че е без парфюми, оцветители, консерванти. Модерни са еко и биопродуктите. В козметиката "навлизат" растителните стволови клетки, етеричните и благородните масла, екстракти от животни, например охлюви. Важно място заемат водораслите и морската вода.

За летния сезон съветът на Тодорова към дамите е да ползват силно хидратиращи кремове. Тя уточнява, че в жегите кожата се променя и се нарушават функциите й за задържане на влагата. Задължително трябва да се ползват и слънцезащитни продукти, допълва Тодорова. Когато се излиза навън за по-дълго време, задължително трябва да се ползва специален слънцезащитен крем с фактор минимум 20, обяснява експертът.