Ако работата ви е свързана с много обикаляне или просто излизате на следобедно кафе с приятелки, не забравяйте да намажете откритите части на тялото и лицето с крем с UV защита. Какво още трябва да знаете?

1. Кожата се защитава сама от слънцето само за известен период от вре­ме. С помощта на слънцезащитните продукти това време се увеличава.

2. Колкото по-висок е факторът, отбелязан на опаковката, толкова по-дълго време можете да прекарате на слънце.

3. Използвайте една ча­ена лъжичка крем за лицето и 9 за тялото, съветват от domashenjurnal.bg. Една чаена лъжичка се равнява на количеството крем, ко­ето се събира в шепата, без да прелее навън.

4. Нека кожата ви свик­не постепенно със слънцето, избягвайте слънчевите бани по обед, а също и разходките из града по същото време.

5. Нанасяйте отново слънцезащитния про­дукт след излизане от водата.

6. Малките деца не тряб­ва да бъдат излагани директно на слънцето - никакви „слънчеви" бани на пряка светлина. Те трябва винаги да са с шап­ка на главата.

7. Защитете очите си със слънчеви очила. Не правете компромис с ка­чеството и си вземете то­зи летен аксесоар от ре­номиран производител. Не забравяйте и децата.

8. Ако имате слънчево изгаряне, не се изла­гайте на слънце следва­щия ден.

9. Не използвайте грим, парфюм или дезодорант по време на слънчеви бани - това може да при­чини кожни раздразнения и алергии.

10. Пийте много вода и не забравяйте да за­щитите кожата на устните си със специални продук­ти за тази зона, която е особено чувствителна.