Когато образът ни в огледалото заприлича на този от личната карта, веднага става ясно, че е време за спешен отпуск и почивка на море или планина.

Без значение дали сме истински летуващи, или с "деца на море" обаче, този така бленуван лукс крие своите рискове. Прескачаме сутрешните излежавания до обяд, вечерния зареждащ смях с любимите приятели, нежния мирис на море и малките гребенчета на вълните, които се белеят от време на време, сякаш се закачат с нас, докато мързелуваме на плажа и стигаме до "прекрасния" ден, в който морската идилия възражда душата, дава ѝ да си поеме дъх и да ни прати отново на работа. Или тъжният момент, когато отпускът ни е към края си... Просто ей така, като вълните - идват и си отиват. Понякога са бурни и шумни, разбиват, рушат и оставят рани... Понякога са тихи и почти неусетни, но пък оставят дълбоки и трайни "сърбящи" спомени... !

Резултатът след лятната ни почивка може да се превърне в един кошмарен сън, от който трудно да се събудим. Освен златист загар и хубави спомени, за съжаление, бихме могли да се сдобием и с дехидратирана от сол, хлор и слънце кожа.

Никога не можем да се предпазим докрай от това да не изгорим, а понякога, вслушвайки се в съветите на дерматолозите и атрактивните инфлуенсъри, които от началото на май до края на септември, ни съветват да не се излагаме на слънце без кремове със защитен фактор, си вредим, без да знаем. И оттук се започва забавата с мазане на плажа, залепване на пясък, гонене на децата ни по лазурните брегове, за да ги донаплескаме и около очите, да не изгорят.

Всичко това е прекрасно, но идва момент, когато освен със загар, се сдобиваме и с дерматит. И това се причинява от непрестанното ползване на козметика, в съчетание с вода, слънце, пясък и кремове - преди и след къпане. Така се стига до безсънните нощи, но не с приятелите ни, а в компанията на добрия, стар "Google" и нестихващия непрестанен сърбеж по тялото. Да, почти на всеки от нас се е случвало, но доста по-страховито е, когато засегнатите не сме ние, а нашите деца. Същото може да се причини и от други наши любими познайници като комари и всякакви не дотам приятни насекоми, които са верни наши спътници, както на морето, така и в планината. И спрейовете срещу тях май не са толкова ефикасни, защото сърбежите и дори екземата след ухапване, могат да предизвикат не само зачервявания и мехури на засегнатите участъци, но и алергични реакции.

И понеже навлязохме в най-тъмните дебри от ваканционния период, ви предлагаме да спрем дотук и просто да предложим винаги да имате със себе си симпатичния, мултифункционален крем Bepanthen - Sensiderm crème. Той няма да гарантира превенция от ухапване на насекоми, суха или дерматична кожа, но ще елиминира почти моментално всичко това, защото възстановява бариерната функция на кожата ни, хидратира и я регенерира или накратко казано "ремонтира" я, благодарение на пантенола и глицерина, и своите LLT липиди.